Start player for Always Elvis Radio

Film

 

 

 

Der findes vel næppe andre film, som har fået mere kritik end Elvis Presleys film. Som oftest får de skyld for at være urealistiske og ensformige. Som en medarbejder på Paramount Pictures engang udtalte: "Elvis Presleys film behøver ingen titel, de kan bare få et nummer".

Men måske stammer dette negative syn på filmene først og fremmest fra Elvis selv. Lige siden han som ganske ung arbejdede på "Loews State Theatre" i Memphis, havde han drømt om at blive en seriøs skuespiller og hans store idoler var stjerner som James Dean og Marlon Brando.

Den 1. april 1956 bliver Elvis prøvefilmet på "Paramount Studios" for Hal B. Wallis, og den 6. april underskriver han en kontrakt på 3 film. I de første fire film Elvis indspiller, er der en del drama, og hans karriere går i den rigtige retning. Men i starten af tresserne opstår der i USA en ny type ungdomsfilm, surf musikken er blevet populær, og en stribe af musicals bliver indspillet, hvor manuskriptet er skrevet direkte til en kendt pop eller rock stjerne. Disse lavbudget film blev ofte indspillet på 3-4 uger, og var utroligt populære hos ungdommen som først og fremmest ville se deres idoler på det hvide lærred. Filmselskaberne scorede kassen, og Elvis` manager Tom Parker var ikke sen til at hoppe med på vognen. Set med datidens øjne var Elvis Presleys film faktisk rigtig gode sammenlignet med mange af disse Beach Party film. Men hvorfor blev Elvis ved med at indspille denne type film, når han selv var så træt af dem? Ja, det får vi næppe nogensinde noget tilfredsstillende svar på. En af grundene kunne være, at de fleste kontrakter var på 3 film af gangen og ofte til flere forskellige filmselskaber på en gang, hvilket resulterede i, at han var bundet over lange perioder.Love Me Tender

 

Dansk titel: Reno Brødrene
Premiere USA: 15. november 1956
Premiere Danmark: 22. august 1958
Filmselskab: Twentieth Century-Fox
Producer: David Weisbart
Instruktør: Robert Webb

Handlingen: Filmen, som er en Western, tager sin begyndelse umiddelbart efter den amerikanske borgerkrigs ophør den 10. april 1865.
Historien handler om fire brødre, den ældste Vance Reno spillet af Richard Egan og den yngste Clint Reno af Elvis.


De tre ældste brødre er draget i krig, mens den yngste Clint (Elvis) bliver tilbage for at passe gården. Familien får besked om at Vance er blevet dræbt i kamp, og den ulykkelige Clint forelsker sig i broderens kæreste Cathy, spillet af Debra Paget. Da brødrene efter krigen vender tilbage, er Clint og Cathy blevet gift og et trekants drama opstår, som ved filmens slutning resulterer i, at Clint (Elvis) bliver skudt.

Love Me Tender var Elvis` første film, og den eneste hvor han ikke står øverst på rollelisten, både Richard Egan og Debra Paget står før Elvis. Filmoptagelserne startede den 23. august 1956 og filmens oprindelige titel var "The Reno Brothers", men da forhåndsbestillingerne på singlen "Love Me Tender" overskred 1 mill eks., besluttede man allerede i slutningen af august at ændre filmens titel. Udendørsscenerne blev filmet i San Fernando Valley tæt ved Los Angeles, og den 8. oktober var filmen færdigindspillet. Normalt bliver der på Twentieth Century-Fox trykt 200-300 eks. af en film til premieren, men på grund af den store forhåndsinterresse for "Love Me Tender", bliver der trykt 550 eks. Filmen havde kostet ca. $ 1 mill. at producere, og på mindre end 3 dage havde den spillet sig selv ind. Elvis modtog $100.000 for sin rolle i filmen. Oprindelig var der ingen sange i filmmanuskriptet, men da Elvis fik rollen som Clint, blev følgende fire sange tilføjet: Love Me Tender / We`re Gonna Move / Let Me, og Poor Boy 

Under optagelserne i Hollywood boede Elvis sammen med sine forældre Gladys og Vernon på "The Hollywood Knickerbocker Hotel" på Ivar Avenue, hvor han havde lejet hele elvte etage. I øvrigt blev han så forelsket i sin kvindelige medspiller Debra Paget, at han friede til hende. Men da hun på det tidspunkt havde et forhold til producer Howard Huges, var hun overhovedet ikke interesseret. Filmen fik en hård kritik af anmelderne, men ikke desto mindre var det en kæmpe publikumssucces.

  

  


Loving You

 

Dansk titel: Den Gyldne Guitar
Premiere USA: 9. juli 1957
Premiere Danmark: 2. februar 1959
Filmselskab: Paramount Pictures
Producer: Hal B. Wallis
Instruktør: Hal Kanter

Handlingen: Manuskriptet til "Loving You" var skrevet direkte til Elvis og havde mange lighedspunkter med Elvis` egen karriere. Filmens hovedperson Deke Rivers (Elvis) er en ung lastbilchauffør, som elsker at synge, en dag møder han Glenda Marple spillet af Lizabeth Scott. Glenda er manager for et band som optræder i byen. Deke føler sig tiltrukket af den noget ældre Glenda og overtales til at følge bandet. Det viser sig at Deke vækker stor begejstring hos ungdommen, han forelsker sig i bandets kvindelige sanger Susan spillet af Dolores Hart, og for at gøre det hele endnu mere kompliceret er Glendas eksmand Tex også med i bandet og det hele udvikler sig til et jalousidrama.

"Loving You" som var Elvis` første farvefilm, havde premiere på "The Strand Theatre" i Memphis den 9 juli 1957. Elvis overværede forestillingen sammen med veninden Anita Wood og sine forældre. For at filmen kunne få så mange lighedspunkter som muligt med Elvis` egen karriere, besluttede instruktør Hal Kanter, at han ville følge Elvis på en turne i sydstaterne. Så den 16. december 1956 overværede han Elvis optræde på Radioprogrammet "Louisiana Hayride". For at gøre det hele endnu mere autentisk, havde Elvis` eget band, bestående af Scotty Moore, Bill Black og D.J. Fontana, også små roller i filmen. The Jordanaires dannede kor ved en koncert, og Elvis` forældre Gladys og Vernon Presley havde en lille rolle som tilskuere. Efter Gladys' død i 1958 nægtede Elvis at gense filmen. 

Filmens oprindelige titel var "Lonesome Cowboy". Optagelserne startede den 21. januar 1957 og filmen var færdigindspillet den 8. marts. Elvis sang følgende 7 sange: Got A Lot O`Living`to Do / Party / Teddy Bear / Hot Dog / Lonesome Cowboy / Mean Womans Blues og Loving you. Elvis` honorar for filmen var $ 150.000.

  

  


Jailhouse Rock

 

Dansk titel: Med Knyttede Næver 
Premiere USA: 17. oktober 1957 
Premiere Danmark: 2. november 1959
Filmselskab: Metro-Goldwyn-Mayer
Producer: Pandro S. Berman
Instruktør: Richard Thorpe

Handlingen: Vince Everett (Elvis) er en ung arbejder, som under et slagsmål på en bar kommer til at dræbe en mand. Under fængselsopholdet udvikler Vince sig til en rå og kynisk fyr. Hans cellekammerat er en gammel countrysanger, som får Vince gjort interesseret i en musikalsk karriere. Da Vince bliver løsladt, møder han Peggy (Judy Tylor), som falder for Vince's rå charme. Peggy er ansat ved et pladeselskab og hjælper ham på vej.

Jailhouse Rock havde premiere i Memphis den 17. oktober 1957. filmen var i sort/hvid, men blev for få år siden farvelagt. Scenen hvor Elvis synger og danser sig gennem "Jailhouse Rock",
bliver ofte i dag omtalt som verdens første musikvideo. Optagelserne startede den 13. maj 1957 på MGM Culver City Studier og var færdigindspillet den 14. juni. Elvis modtog $250.000 i honorar plus 50% af indtjeningen på "Jailhouse Rock".

Under optagelserne måtte Elvis for en dag indlægges på Cedars Of Lebanon Hospital, da han kom til at sluge en plump fra en tand, som satte sig fast i luftvejende. 
Rollen som den selvglade Vince Everett var langt fra virkelighedens Elvis Presley, som gennem hele sit liv var kendt for sin hjælpsomhed. Under optagelserne til "Jailhouse Rock" gik der en dag ild i en elektrisk varmeovn i Jennifer Holdens omklædningsrum, Elvis hørte skrigende, og det var ham der redede den skrækslagne skuespillerinde ud af flammerne. Da filmen var færdigindspillet, modtog hver af de 250 medarbejdere på Jailhouse Rock en kuvert af Elvis, som indeholdt et signeret foto plus en lille gave. Den 3. juli 1957 bliver Judy Tylor sammen med sin mand George Lafayette dræbt ved en bilulykke i Wyoming, Elvis var sønderknust, og udtalte"Vi elskede alle den pige", jeg tror aldrig jeg vil kunne klare at se den film, vi lavede sammen.

Elvis sang følgende 6 sange i filmen: Young and Beautiful / I Want To Be Free / Don`t Leave Me Now / Treat Me Nice / Jailhouse Rock og Baby, I Don`t Care.

  

  

  

King Creole

 

Dansk titel: Hård Ungdom
Premiere USA: 2. juli 1958
Premiere Danmark: 30. marts 1959
Filmselskab: Paramount Pictures
Instruktør: Michael Curtiz
Producer: Hal B. Wallis

Handlingen: Elvis fik de bedste anmeldelser nogensinde for sin rolle som Danny Fisher i King Creole. Danny er træt af at leve under usle kår og bebrejder sin far. Han har et job i en natclub og får her chancen for at synge, da han møder ejeren og gangsteren Maxie Fields spillet af Walter Matthau. Danny og Maxie`s pige Ronnie spillet af Carolyn Jones føler sig tiltrukket af hinanden, men samtidig er Danny forelsket i pigen Nellie (Dolores Hart). Danny kvitter skolen, og inden længe er han dybt involveret i New Orleans' underverden.

King Creole, som er i sort/hvid, er nok den mest dramatiske og mørkeste film som Elvis har indspillet. Elvis havde fået udsættelse ved militæret, for at kunne gøre filmen færdig. Han vidste han skulle være uden for offentlighedens søgelys de næste to år, og det var ham meget magtpåliggende at denne film blev en succes. Curtiz, som var instruktør på filmen, var ikke begejstret for at skulle arbejde med Elvis, og gjorde alt for at gøre livet surt for ham. Elvis klagede ikke, men gjorde alt for at behage ham.

Da Curtiz inden optagelserne klagede over at Elvis var for fed, smed han 5 kg to uger før optagelserne skulle begynde. Curtiz ændrede hurtigt holdning over for Elvis, da han først kom til at arbejde med ham. Optagelserne til "King Creole" startede den 20. januar 1958, og filmen var færdigindspillet den 10. marts. Under optagelserne i New Orleans, var der samlet så mange fans, at der måtte indkaldes ekstra sikkerhedsvagter. Alan Fortas fortæller, "Efter en hel dags optagelser vendte vi dødtrætte tilbage til hotellet The Roosevelt, elevatorføreren som åbenbart ikke var den mest intelligente fyr, havde fået besked på at ingen måtte stå af på 10. etage med undtagelse af Elvis Presley. Elvis og jeg stiger ind i elevatoren, Elvis siger, 10. etage tak. Beklager svarede han, der bor Elvis Presley og ingen andre har adgang, det ved jeg, svarede Elvis, jeg er Mr. Presley. Fyren kikkede direkte på Elvis og svarede, ja Mr. men jeg kan ikke standse der for nogen. Vi måtte stå af på elvte etage og gå ned."

Filmen er bygget over romanen,"A Stone For Danny Fisher" af Harold Robbins.

Ikke mindre end følgende elleve sange blev tilskrevet manuskriptet: Crawfish / Steadfast, Loyal and True / Lover Doll / Trouble / Dixieland Rock / Young Dreams / New Orleans / Hard Headed Woman / King Creole / Don`t Ask Me Why / As Long As I Have You. Ifølge George Klein blev filmen optaget både i sort/hvid og farver. 

I marts 1960 vender Elvis efter 2 års militærtjeneste i Tyskland tilbage til USA. I denne periode havde Parker i samarbejde med filmselskaberne arbejdet på at finpudse hans image. Elvis havde aftjent sin værnepligt til ug, væk var bakkenbarterne og det rå look. Han var blevet svaret på enhver svigermors drøm, ja kort sagt var han blevet hele nationens kæledække. I Hollywood fulgte man tråden op, og fra i halvtredserne at have indspillet musikalske dramafilm, ændrede man genre til musikalske lystspil.

  

  


G.I. Blues

 

Dansk titel: G.I. Blues / Café Europa
Premiere USA: 23. november 1960
Premiere Danmark: 14. april 1961
Filmselskab: Paramount Pictures
Producer: Hal B. Wallis
Instruktør: Norman Taurog

Handlingen: I G.I. Blues spiller Elvis en amerikansk soldat ved navn Tulsa MacLean, og ganske som i det virkelige liv bliver han sendt til Vesttyskland for at aftjene sin værnepligt. Sammen med to kammerater håber Tulsa på at kunne åbne en lille natklub efter endt militærtjeneste. For at tjene nogle hurtige penge sættes et væddemål i gang. Tulsa skal charmere en lokal natklubsangerinde, som har ry for at være iskold overfor de amerikanske soldater, og tilbringe en nat alene med hende.

Sangerinden spilles af Juliet Prowse. Alt går imidlertid ikke som planlagt, Tulsa forelsker sig, og vi kommer til at opleve Elvis som babysitter.

Optagelserne til G.I. Blues begyndte den 2. maj 1960 og varede til slutningen af juni. Alle optagelser med Elvis blev filmet på Paramount Studierne, men et kamerahold blev sendt til Tyskland for at filme udendørsscenerne, som skulle skabe atmosfære i filmen. Som et reklamefremstød for at vise den nye Elvis frem, fik han under optagelserne besøg af mange kendte mennesker, deriblandt kongen og dronningen af Nepal, vores egen prinsesse Margrethe, prinsesse Astrid af Norge og prinsesse Margaretha af Sverige. 

Tre sæt tvillinger blev benyttet under optagelserne, da en Californisk lov forbyder et barn at arbejde mere end to timer om dagen foran et kamera. Desuden medvirkede "The Jordanaires " i kupescenen hvor Elvis synger "Frankfort Special". Ved premieren på G.I. Blues i Mexico City opstod der store optøjer, sæderne i biografen blev flået, vinduerne smadret, og den Mexicanske regering forbød al fremvisning af Elvis Presley film for fremtiden.

I denne periode var Elvis dybt involveret i karate sporten. Joe Esposito fortæller, "En dag mellem optagelserne til G.I. Blues erklærede Elvis, at nu havde han lært en ny kunst. Han kunne slå et bræt over med fingerspidserne, det drejer sig blot om koncentration forklarede han. Et bræt blev skaffet frem, og i mellemtiden havde omkring 50 mennesker samlet sig omkring Elvis, alle var nysgerrige. Efter de indledende øvelser og med et gevaldigt brøl hamrede Elvis hånden ned i brættet, intet skete, Elvis gentog hele ceremonien, og denne gang lykkedes det. Brættet brækkede i to dele, og alle stirrede måbende på ham, før de brød ud i jubel. Stille og roligt trak Elvis sig tilbage til sit omklædningsrum fulgt af sine private venner. Næppe var døren smækket, før han gav et brøl fra sig, Jesus Christ klagede han, jeg brækkede næsten fingrene. Det var lykkedes ham at skjule smerten, til han var kommet væk fra tilskuerne, men halvt grinende og halvt grædende af smerte hoppede han rundt på et ben og klagede sig højlydt. Kære Gud jeg er tosset, jeg havde jo nær brækket fingrene."

Elvis sang følgende i filmen: What`s She Really Like / G.I.Blues / Doin` The Best I Can / Frankfort Special / Shoppin` Around / Tonight Is So Right For Love / Wooden Heart / Pocketful Of Rainbow / Big Boots / Didja Ever, desuden kunne man høre Elvis synge Blue Suede Shoes fra en Jukeboks.

  Flaming Star

 

Dansk titel: Flammende Stjerne
Premiere USA: 20. december 1960
Premiere Danmark: 24. juli 1961
Filmselskab: Twentieth Century-Fox
Producer: David Weisbart
Instruktør: Don Siegel

Handlingen: "Flaming Star" er en Western, handlingen finder sted i Texas i 1878. Historien handler om racisme og om de hvides intolerance over for de indfødte amerikanske indianere i det gamle West. Elvis spiller i filmen halvblodsindianeren Pacer Burton, hvis far er hvid og moderen indianer. Desuden har han en hvid bror spillet af Steve Forrest, som faderen har fra et tidligere ægteskab. Den lille familie lever i al fordragelighed, indtil krigen mellem indianerne og de hvide blusser op og splitter familiesammenholdet. Specielt Pacer som jo er halvt hvid og halvt indianer får problemer og føler sig trukket snart i den ene, snart i den anden retning. Moderen spilles af den kendte Mexicanske skuespillerinde Dolores Del Rio.

Allerede i 1958 købte Twentieth Century-Fox filmrettighederne til Clair Huffaker`s nye roman "The Brothers of Broken Lance", endnu før bogen overhovedet var udkommet.
Rollerne som de to brødre blev tilbudt Marlon Brando og Frank Sinatra som accepterede, men ved senere forhandlinger afslog de begge tilbudet. Manuskriptet blev ændret, og Elvis fik nu tilbudt hovedrollen som Pacer. Under optagelserne ændrede man filmens titel mange gange, først fra "Flaming Lance", til "Flaming Heart","Black Star","Black Heart", for endelig at udkomme under navnet "Flaming Star".

Optagelserne til filmen begyndte den 16. august 1960, og filmen var færdigindspillet den 4 oktober .De fleste optagelser fandt sted på tre gårde i San Fernando Valley nær L.A. Red West som havde en lille rolle som indianer , brækkede under optagelserne den ene arm under en kamp scene med Elvis.

Tom Parker og filmproducerne var ikke begejstrede for den dramatiske rolle, Elvis var havnet i og forsøgte at få flere sange med i filmen. Fire sange blev indsunget ,"Flaming Star ", "A Cane And A High Starched Collar", "Britches ", og "Summer Kisses, Winther Tears ". Det lykkedes dog instruktøren Don Siegel at få de to sidst nævnte klippet ud af filmen igen. Den 25. november 1960 blev en optagelse af filmen med alle fire sange vist på The Academy Theatre i Inglewood Californien.

Under optagelserne boede Elvis, den første måned, på The Beverly Wilshire Hotel, Alan Fortas fortæller. En aften var der en, som tilfældigt gled på køkkengulvet og skar sig på en knust flaske, Elvis styrter til for at hjælpe, men Red, Sonny og Joe griber ham bagfra, og nagler ham fast til gulvet, alt imens at Red gnubber ham på næsen. Elvis bliver aldeles rasende og var tæt på at eksplodere, da Red råber, slip ham! alt imens de styrter ud af døren, og ned af gangen. Elvis griber en guitar og optager forfølgelsen, gennem branddøren og ned på en anden etage, men fyrene havde fået et for stort forspring, og Elvis kyler i stedet guitaren efter dem. Her ville historien højst sandsynligt være sluttet, hvis ikke en lille ældre dame netop i samme sekund som guitaren hvirvler forbi hendes dør, træder ud på gangen, den snittede hende med få centimeters afstand. Elvis stoppede omgående og undskyldte mange gange, men hun var særdeles rasende, og næste dag bliver Elvis og hans følge bedt om at forlade hotellet. Elvis var utrolig skamfuld over episoden, og besluttede sig for at leje et hus.

 

  

  

Wild in The Country

 

Dansk Titel: Vild Ung Mand
Premiere USA: 22. juni 1961
Premiere Danmark: 25. april 1962
Filmselskab: Twentieth Century-Fox
Producer: Jerry Wald
Instruktør: Phillip Dunne

Handlingen: Rollen som Glen Tylor i "Wild In The Country", blev Elvis` sidste chance for at vise sine evner som en seriøs karakterskuespiller. Historien tager sin begyndelse, da Glen en fattig ung bondeknøs bliver løsladt efter i fuldskab at have stjålet en bil. Glen skal arbejde for sin onkel, som tager ansvaret for ham. Samtidig bliver han tilskikket en tilsynsværge, Irene Sperry spillet af Hope Lange. Onkelens unge livlige datter Noreen, spillet af Thuesday Weld er lun på Glen, men også den noget ældre Irene føler sig tiltrukket af den følsomme unge mand, og for at gøre det hele endnu mere kompliceret, genoptager Glen forholdet til barndomskæresten Betty Lee spillet af Millie Perkins. De tre piger er vidt forskellige, og Glen har svært ved at vælge hvilken vej han skal følge. 

"Wild in The Country" var baseret på bogen "The Lost Country" af J.R. Salamanca. Optagelser til filmen startede den 11. november 1960 på The Victorian Ink House i St. Helena i Californien, og udendørsscener blev filmet omkring Napa Valley og en lille by ved navn Calistoga. Thuesday Weld som blot var 17 år gammel, da filmen blev optaget, var lige så vild som hun var smuk, og hun og Elvis havde et kort forhold, som dog hurtigt gled over i venskab. I stedet for gik Elvis ofte ud med garderobepigen Nancy Sharp, som han havde lært at kende under optagelserne til Flaming Star. Før Elvis blev tilbudt rollen som Glen, havde man overvejet at tilbyde rollen til Fabian. Red West, som ses i rollen som Glen`s bror Hank Tyler, havde sin første talerolle i filmen. Under optagelserne brækkede Millie Perkins håndleddet, da hun langede ud efter Elvis. En dag meddelte Elvis, at han desværre måtte holde fri et par dage på grund af en slem forkølelse, men det blev dog hurtigt afsløret, at han i virkeligheden var blevet behandlet for en kæmpe byld på bagen.

Elvis synger følgende fire sange i filmen: Wild In The Country / I Slipped, I Stumbled , I Feel / In My Way, og Husky Dusky Day. To sange som blev optaget til filmen, men klippet fra i den endelige version var "Lonely Man" Og "Forget Me Never".


  

Blue Hawaii

 

Dansk titel Blue Hawaii
Premiere USA: 22. november 1961
Premiere Danmark: 15. juni 1962
Filmselskab: Paramount Pictures
Producer: Hal B. Wallis
Instruktør: Norman Taurog 

Handlingen: Elvis som i filmen har rollen som Chad Gates, er søn af en velhavende familie som ejer en Ananas plantage på Hawaii. Da Chad efter endt militærtjeneste vender hjem til Hawaii, har familien lagt store planer for hans fremtid i familiefirmaet. Chad derimod, vil gerne ligesom sin kæreste Maile Duval, arbejde indenfor turistbranchen, til moderens store ærgrelse. Moderen spilles af den kendte skuespillerinde Angela Lansbury, som dengang blot var 35 år gammel, altså kun 9 år ældre end Elvis. Rollen som Maile blev spillet af Joan Blackman.

"Blue Hawaii" blev en kæmpe publikumssucces, hvilket gjorde det nemmere for Parker at overbevise Elvis om, at lystspil var det rigtige for ham. Optagelserne startede den 17. marts 1961 på Hawaii i utroligt flotte omgivelser som Waikiki Beach, Ala Moana Park, Lygate Park og The Coco Palms Resort Hotel. Oprindeligt var rollen som Maile Duval blevet tildelt Juliet Prowse, som var blevet udlånt fra Twentieth Century-Fox, men da Prowse stillede en række krav om at medbringe egne sekretærer og makeup personale med alt betalt, blev hun fyret. Desuden fik hun karantæne fra sit eget filmselskab. Optagelserne på Hawaii sluttede den 17. april 1961. Filmen var baseret på bogen "Beach boy" af Alan Weiss, hvilket også var filmens oprindelige titel, men i starten af januar ændrede man titlen til Blue Hawaii.

Colonel Tom Parker var skyld i en mindre forsinkelse under optagelserne. Regnen havde hele dagen skyllet ned, og da det endelig stoppede og Taurog var klar til at filme Elvis, idet han løber ud fra badehytten på stranden, springer Parker i samme øjeblik ind foran kameraet og råber 'cut!'. Hal Wallis og Taurog blev rasende, og forlangte at få at vide hvilken ret han havde til at afbryde 
optagelsen. Parker erklærede, at Elvis havde sit eget ur på, og at det ikke var med i aftalen. Hvis de ville bruge optagelsen, måtte Paramount betale Elvis $ 25.000 ekstra. Taurog bad Elvis tage uret af, og scenen blev taget om.

Ikke mindre end fjorten numre blev indspillet til filmen. Blue Hawaii / Almost Always true / Oloha Oe / No More / Can`t Help Falling in Love / Rock-a-Hula Baby / Moonlight Swim / Ku-u-i-Po / Ito Eats / Slicin Sand / Hawaiian Sunset / Beach Boy Blues / Island Of Love / Hawaiian Wedding Song. Tre numre som blev optaget men klippet ud af filmen igen var, Steppin` Out Of Line / La Paloma og Playing With Fire.


  

Follow That Dream

 

Dansk Titel: Drøm Med Mig
Premiere USA: 23. maj 1962
Premiere Danmark: 26. december 1962
Filmselskab: United Artists
Producer: David Weisbart
Instruktør: Gordon Douglas

Handlingen: Filmen "Follow That Dream" er baseret på bogen "Pioneer Go Home" af Richard Powell fra 1957. I filmen har Elvis rollen som Toby Kwimper, en fattig sydstats
fyr hvis godhjertede far, Pop Kwimper har taget flere forældreløse børn under sine vinger. Familien bosætter sig på en øde strækning i Florida, hvor de forsøger sig med at udleje fiskeudstyr. Snart bliver de opsøgt af socialrådgiveren Alice Claypoole, spillet af Joanna Moore, som vil undersøge børnenes leveforhold. Hun forelsker sig i Toby til Hollys store fortrydelse. Holly der nu er 18 år gammel, har boet hos familien siden hun som 13 årig mistede sine forældre. Rollen spilles af Anne Helm. Da Toby afviser Alicia, forsøger hun at få børnene fjernet, hvilket dog ikke lykkedes.

Optagelserne startede i Crystal River i Florida den 11. juli 1961. Elvis ankom dog først et par uger senere i bus, med sig havde han sin nyerhvervede 21 fods Coronado speedbåd, samt to biler. Det at filme i Florida var ikke altid problemfrit, i en hel uge var temperaturen ikke under 40`, hvilket gjorde forholdene for både skuespillere og udstyr utroligt vanskelige. På en enkelt dag måtte Elvis skifte skjorte 22 gange, fordi han svedte så kraftigt. Et andet problem var, at der i 1961 var spilleforbud i Florida, og da man i en scene skulle bruge et spillebord og andet udstyr, var gode råd dyre, men pludselig en dag dukker to gangstere op, og afleverer det nødvendige udstyr. Klogelig nok var der ingen, der stillede spørgsmål. Nogle af scenerne blev optaget i studiet i Culver City i Californien, og den 28. august var filmen færdigindspillet. Filmens oprindelige titel var "Pioneer Go Home" efter bogen, men også andre titler blev overvejet. "What a Beautiful Life", "It`s a Beautiful Life "og "Here Come The Kwimpers". Under optagelserne begyndte Elvis at omgås skuespillerinden Joanna Moore, men forholdet varede kun nogle få dage. Elvis opdagede hurtigt, at Joanna var psykisk ustabil og droppede forbindelsen. I stedet for begyndte han at omgås den mere jordbundne Anne Helm. Desværre var Joanna blevet dybt forelsket i Elvis, og en sen aften ringer hun på hans dør, Charlie Hodge og Joe Esposito åbner. "Joanna hvad laver du her så sent?" spurgte Joe, "jeg skal snakke med Elvis" snøvlede hun tydeligt påvirket, "hvad er så vigtigt? Elvis sover, det må vente til i morgen", svarede Charlie. "Han har gjort mig gravid, og jeg har spist en masse sovepiller", sagde hun og besvimede. Charlie og Joe fik hende hurtigt bragt til skadestuen, hvor hun fik foretaget udpumpning. Da Elvis næste morgen hørte om episoden, ringede han straks til sygehuset, hvor lægen kunne berolige ham med, at hun var ok og at der ingen tegn var på graviditet.

Få år senere blev Joanna Moore gift med skuespilleren Ryan O´Neal, og sammen fik de børnene Griffin og Tatum O`Neal. Tatum er i dag en kendt skuespillerinde i Hollywood.

Følgende seks sange blev indspillet til filmen: What A Wonderful Life / I`m Not The Marrying Kind / Sound Advice / On Top of Old Smokey / Follow That Dream samt Angel.

  Kid Galahad

 

Dansk titel: Kid Galahad
Premiere USA: 29. August 1962
Premiere Danmark: 27. februar 1963
Filmselskab: United Artist
Producer: David Weisbart
Instruktør: Phil Karlson

Handlingen: Den unge forældreløse Walter Gulick spillet af Elvis er netop trådt ud af hæren, og vender hjem til den lille by Cream Valley, hvor han er født. I byen er der en træningslejr for professionelle boksere, lejren ledes af Willey Grogan (Gig Young) som driver et cafeteria i byen, hvor hans kæreste Dolly (Lola Albright), hjælper til. Walter begynder at træne under Lew Nyark spillet af Charles Bronson. Men da Willys søster Rose en dag dukker op, og hun og Walter forelsker sig i hinanden til Willys store misfornøjelse, opstår der en del forviklinger. Rose spilles af Joan Blackman, Elvis`s kvindelig medspiller fra Blue Hawaii.

Kid Galahad blev første gang filmatiseret i 1937 af Warner Bros. Med stjerner som Edward G. Robinson, Bette Davis, Humphrey Bogart og Wayne Morris, i 1941 genindspillede man filmen under navnet, "The Wagons Roll at Night". Denne gang med navne som Humphrey Bogart, Sylvia Sidney og Eddie Albert.

Optagelserne til Kid Galahad startede i november 1961 i Idylwild i Californien ca. 90 mil øst for Los Angeles, og filmen var færdigindspillet den 21. december.

Endnu før optagelserne startede, begyndte Elvis ivrigt at træne til boksescenerne. Han løb, han gik på diæt, og i timevis trænede han med professionelle i bokseringen og tabte 12 pund under træningen. Som træner havde han den tidligere verdensmester i junior Weltervægtsklassen, Musky Callahan. Callahan udtalte om sin elev: "Han har en god fysik, glimrende koordination og hurtige hænder. Første dag vi trænede, gik han tilfældigt ind i et hårdt venstrehåndsstød, idet jeg skulle have slået forbi, men Elvis glemte at trække hagen tilbage. Jeg ramte hårdt, men han blinkede bare med øjnene, og kom straks igen med et stød". Elvis skulle være en kluntet bokser i filmen, men han bevægede sig som en champion.

Gig Young som spillede Willy Grogan blev tre gange nomineret til en Oscar. Den 19. Oktober 1978 begik han selvmord.

Elvis sang følgende seks sange i filmen, King Of The Whole Wide World / This Is Living / Riding The Rainbow / Home Is Where The Heart Is / I Got Lucky, samt A Whistling Tune. Nummeret "Love Is For Lovers" blev indspillet, men senere klippet ud af filmen.

  Girls! Girls! Girls!

 

Dansk titel: Girls! Girls! Girls!
Premiere USA: 21. November 1962 
Premier Danmark: 4. februar 1963
Filmselskab: Paramount Pictures
Producer: Hal B. Wallis
Instruktør: Norman Taurog

Handlingen: I filmen har Elvis rollen som Ross Carpenter, en ung sorgløs fyr, som delvis arbejder som fisker og som turistguide for et bådudlejningsfirma. Ross forsøger at skrabe penge nok sammen til at købe sin fars båd tilbage. Faderen døde umiddelbart efter at båden var færdigbygget, og ejes nu af det udlejningsfirma som Ross arbejder for. Ross tager et extra job som natclubsanger, og en aften dukker pigen Laurel op, spillet af Laurel Goodwin. Hun falder for Ross`s charme, og da hun hører om båden, køber hun den i hemmelighed som en overraskelse til Ross. Det viser sig at hun har en særdeles rig far. Da Ross finder ud af sammenhængen, bliver hans forfængelighed såret, og han stikker af. Laurel giver dog ikke op så let, og alt ender i fryd og gammen.

Optagelserne til Girls! Girls! Girls! startede den 9. april 1962 på Hawaii, i omgivelser som The Bumble Bee Tuna Company plant tæt ved Waikiki Beach og Ala Wai Yackt Harbor. Nogle indendørs scener blev dog filmet i Paramount Studierne i Hollywood, og midt i maj var filmen færdigindspillet. Da Elvis ankom til Hawaii, blev han nærmest overfaldet af flere tusinde fans. Og uden at han overhovedet opdagede noget, mistede han både sit ur, en slipsenål samt en diamantring. Han blev aldeles rasende, da han opdagede ringen var væk, da det var en af hans favoriter. Næste dag skete det næsten utænkelige. En pige ringede til The Hawaiian Village Hotel, hvor Elvis boede, og fortalte, at hun havde Elvis`s ring. Den var gledet af i hånden på hende, og hun ville gerne levere den tilbage, hvilket hun også gjorde.

To andre titler som man overvejede til filmen var "A Girl in Every Port" og "Welcome Aboard", men få måneder før optagelserne startede, valgte man titlen "Gumbo Ya-Ya", som så i marts 1962 blev ændret til Girls! Girls! Girls!.

Stella Steevens som havde rollen som natclubsangerinde i filmen, havde her sin debut som sanger på film. Hun sang tre numre."Never Let Me Go", "The Nearness of You" og "Baby, Baby, Baby". Elvis indspillede ikke mindre end 13 numre til filmen, og det er vist ingen hemmelighed, hvad han selv mente om størsteparten. Han beklagede sig højlydt til Parker over kvaliteten, men han henviste blot til salgstallene og vendte det døve øre til.

Følgende sange blev indsunget: Girls! Girls! Girls! / I Don`t Wanna Be Tied / We`ll Be Together / A Boy Like Me ,A Girl Like You / Earth Boy / Return To Sender / Because of Love / Thanks To The Rolling Sea / Song Of The Shrimp / The Walls Have Ears / We`re Coming In Loaded / Dainty Little Moonbeams, samt Girls! Girls! Girls! (anden version). Elvis indspillede også Platation Rock / Potpourri / Mama, og I Don`t Want To, men disse numre blev ikke brugt.

  It Happened At The World`s Fair

 

Dansk titel: Elvis i den syvende himmel
Premiere USA: 10. april 1963
Premiere Danmark: 26. december 1963
Filmselskab: Metro-Goldwyn-Mayer
Producer: Ted Richmond. Instruktør: Norman Taurog

Handlingen: It Happened At The World`s Fair er et musicalsk lystspil. Elvis har her rollen som piloten Mike Edwards, der sammen med kammeraten Danny (Gary Lockwood) ejer et lille fly. De tjener til dagen og vejen ved at udbringe post og sprøjte marker. Men en dag taber Danny i kortspil, og flyet bliver pantsat. Vennerne begiver sig til Seeatle, hvor der er en stor verdensudstilling. Danny håber at kunne låne penge af en gangster, som han kender. Snart bliver de to venner involveret i en masse hændelser. Mike (Elvis) bliver barnepige for en lille kinesisk pige, hvis onkel er sporløst forsvundet, og han forelsker sig i en sygeplejerske på udstillingen. Hun spilles af Joan O`Brian.

Optagelserne startede den 27. August 1962 i Culver City, og den 5. september blev produkttionen flyttet til Seeatle. Elvis boede på 14. etage af The New Washington Hotel mens optagelserne stod på. MGM hyrede et specialkorps på 40 betjente til at passe på Elvis under optagelserne, som for størsteparten foregik på markedspladsen. Parker havde naturligvis sørget for, at den etage som Elvis boede på var afskåret fra den øvrige del. Alan Fortas fortæller: "Det kunne være utroligt kedeligt, men så var det at Elvis fik sine skøre ideer. En aften ringede han ned og bad roomservice bringe mad op. I mellemtiden havde vi fjernet alle møblerne fra rummet, og da fyren kom ind, sad vi alle sammen midt på gulvet. Øjnene var nær trillet ud af hovedet på den arme fyr, og han styrtede ned i receptionen. Da direktøren lidt senere kom op, havde vi naturligvis stillet det hele på plads igen, så han bakkede undskyldende ud af døren, fordi han 
havde været påtrængende. Så snart han var væk, skreg vi alle af grin".

Sy Devore, en kendt Hollywood skrædder designede Elvis` garderobe til filmen. Den indeholdt 10 jakkesæt, 4 sportsjakker, 30 skjorter, 15 par bukser, 2 jakker og 55 slips, til den nette sum 
af $9.300. Ifølge producer Ted Richmond, måtte Sy være særlig omhyggelig med bukserne, da Elvis i den periode ikke gik med undertøj. Elvis tilbragte en del tid sammen med Yvonne Craig der havde rollen som Dorothy. Kurt Russel, som har rollen som Elvis i tv filmen "Elvis" fra 1979, kan ses i filmen, som den lille dreng, der sparker Elvis over skinnebenet. Også Joe Esposito og Red West havde mindre roller i filmen. To andre titler blev overvejet til filmen: "Mister, Will You Marry Me ", og "Take Me Out To The Fair".

Elvis indspillede 10 sange til denne film: Beyond The Bend / Relax / Take Me To The Fair/ They Remind Me Too Much Of You / One Broken Heart For Sale / I`m Falling In Love Tonight / Cotton Candy Land / A World Of Our Own / How Would You Like To Be, samt Happy Ending.

  Fun In Acapulco

 

Dansk titel: Sjov i Acapulco
Premiere USA: 27. november 1963
Premiere Danmark: 16. marts 1964
Filmselskab: Paramount Pictures
Producer: Hal B. Wallis

Handlingen: Fun In Acapulco er et musikalsk lystspil. Elvis spiller her en tidligere cirkusartist ved navn Mike Windgren. Mike er på flugt fra sin fortid, hvor han var medlem af trapezgruppen "The Flying Windgrens". En dag da de optrådte i et cirkus lykkedes det ikke Mike at gribe sin partner, der styrtede ned i manegen og blev dræbt. Mike befinder sig nu i Acapulco, hvor han har fået job som livredder ved et hotel, og om aftenen underholder han gæsterne med sang. Han udvikler hurtigt et romantisk forhold til to eksotiske piger, den ene er hotellets direktør Marguerita Dauphin spillet af Elsa Cardenes. Mike får imidlertid konkurrence af en anden livredder på hotellet, som ofte optræder med at springe ud fra en høj klippe nær hotellet. Mike føler sig pressset til at foretage springet fra klippen, og overvinder herved den højdeskræk han udviklede efter ulykken.

På trods af at mange af optagelserne blev filmet i Acapulco, var Elvis aldrig selv i byen. Alle optagelserne med Elvis blev filmet i studioerne på Paramount, som startede den 28. januar 1963 og varede til midten af marts. Titlen "Vacation In Acapulco" blev overvejet men kasseret.

Fun In Acapulco var Ursula Andress anden amerikanske film, året før havde hun haft rollen i en James Bond film "Dr. No". Hun havde dog været fremme i italienske film siden 1954. På daværende tidspunkt var hun gift med skuespilleren John Derek, og rygterne svirrede omkring et romanisk forhold mellem hende og Elvis, men Elvis var ikke interesseret i gifte kvinder, og Ursula var slet ikke hans type. Alan Fortas fortæller: "En aften på Graceland, kort efter vi var kommet hjem fra Hollywood, blev Ursulas navn nævnt. Elvis rødmede en smule, og sagde et eller andet om, hvor bredskuldret hun var. Jeg var skidegenert ved at tage min skjorte af, når hun var i nærheden, sagde han grinende, og det lød som om han mente det". 

Da Beatles første gang besøgte USA, den 18. februar 1964 så de Fun In Acapulco i en drive in biograf i Miami.

Elvis havde ry for, at han selv gerne ville udføre så mange stunts numre i sine film som muligt, og det lykkedes ham at få lov til at udføre trapeznummeret i åbningsscenen. Hal wallis var imidlertid meget nervøs over, at Elvis selv ville udføre nummeret. På trods af mange sikkerhedsforanstaltninger blev nummeret først optaget til allersidst efter at filmen var færdigindspillet. Elvis udførte nummeret uden uheld. Springet fra den 136 fod høje klippe La Quebrada, fik han dog ikke lov til at udføre.

Elvis sang følgende sange i filmen: Fun In Acapulco / Vino, Dinero y Amor / I Think I`m Gonna Like It Here / Mexico / El Toro / Marguerita / The Bullfighter Was A Lady / There`s No Room To Rhumba In A Sports Car / Bossa Nova Baby / You Can't Say No In Acapulco og Guadalajara. 
Kissin` Cousins

 

Dansk titel: Kissin` Cousins
Premiere USA: 6. marts 1964
Premiere Danmark: 26. december 1964
Filmselskab: Metro-Goldwyn-Mayer
Producer: Sam Katzman

Handlingen: Elvis har i denne film en dobbeltrolle, dels som den mørkhårede løjtnant Josh Morgan og dels som sin egen fætter Jodie Tatum, hvor han bærer en lyshåret paryk.
Josh bliver af forsvarsministeriet i Washington sendt til bjerget Big Smokey i Tennessee, hvor man planlægger at bygge en raketbase. Bjergbonden Pappy Tatum vil imidlertid ikke sælge. Josh bliver betaget af sine kusiner Azelea og Selena, der konkurrerer om hans opmærksomhed. Den ene er mørk, den anden lys. Pigerne spilles af Yvonne Craig og Pam Austin. Til slut lykkedes det Josh at overtale Pappy Tatum til at sælge halvdelen af bjerget, mod at han får lov til at beholde sit hjemmebrænderi på den anden side af bjerget.

Kissin` Coussins blev indspillet i oktober 1963, optagelserne varede blot 16 dage og budgetet var på kun $800.000. Til sammenligning kostede Blue Hawaii $4 mill. Producer Sam Kazman havde ry for at lave hurtige lavbudget film, han havde da også i Hollywood fået tilnavnet "King of The Quickies". Udendørsscenerne blev filmet ved Big Bear Lake i Californien, og alle indendørsscener i MGM`s studier i Culver City.

MGM havde hyret tretten piger til at spille The Kittyhawks, som i filmen jagtede soldaterne på bjerget. En af disse piger var Maureen Reagan ældste datter af tidligere USA præsident Ronald Regan.
Hvis ikke Elvis havde været en utrolig dygtig billist var Kissin` Coussins blevet hans afskedssalut til hans familie. Charlie Hodge fortæller: "Sidste scene var i kassen, og mørke skyer samlede sig om bjerget. Elvis råbte skynd jer og pak bilen gutter, vi tager til Palm Springs og holder weekend. Elvis sprang ind på førersædet af den store mobile home, og de startede turen ned af bjerget. Efter et par mil, skulede Elvis til Joe Esposito og sagde, spænd selen. Hvorfor? spurgte Joe. Ingen bremser, lød svaret, mens Elvis hamrede foden mod pedalen. Bilen kørte hurtigere og hurtigere, og samtidig begyndte sneen at vælte ned. Vinduesviskerne gav op, og det var næsten helt mørkt. Joe fik fat i en bøjle, og hængende ud af sidevinduet fik han med krogen fat i viskeren, så han kunne rokke den lidt frem og tilbage. Charlie kunne se at Joe bevægede læberne, hvad siger du? råbte Charlie. Jeg snakker ikke til dig, jeg beder, bliv ved, råbte Elvis. Hvis der kommer en modkørende bil kører jeg ind i bjerget, råbte Elvis. Jeg vil ikke være skyld i, at en far med tre børn på bagsædet ryger ud over klippen, for at redde vores skind. Svingende kom hurtigere og hurtigere, men ved hjælp af gearskift lykkedes det ham at manøvere bilen ned. Da de nærmede sig bunden af bjerget, kunne de forude skimte en lysregulering, lampen var rød. Kan vi dreje af ved benzinstationen? råbte Elvis til Joe. Nej råbte Joe, du har for meget fart på. Elvis gjorde alligevel forsøget, bilen skurede rundt i gruset, men holdt omsider stille. Rystende uden at sige et ord, steg alle ud af bilen og gik i hver sin retning".

Katzman besluttede at sangene skulle indspilles i Nashville, da filmen havde et country tema.

Følgende otte melodier blev indspillet: Kissin` Coussins / Smokey Mountain Boy / One Boy, Two Little Girls / Catchin` On Fast / Tender Feeling / Barefoot Ballad / Once Is Enough og Kissin` Coussins ( anden version).

 


Viva Las Vegas

 

Dansk titel: Elvis i det store race
Premiere USA: 17. juni 1964
Premiere Danmark: 21. april 1964
Filmselskab: Metro-Goldwyn-Mayer
Producer: Jack Cummings & George Sidney

Handlingen: Viva Las Vegas har ry for at være en af Elvis` bedste musicals og det skyldtes nok ikke mindst samspillet med Ann Margret, også kaldet den kvindelige Elvis Presley. I filmen har Elvis rollen som racerkøreren Lucky Jackson. Han ankommer til Las Vegas for at deltage i det store Grand Prix, men mangler desperat en ny motor til sin vogn. Her møder han Rusty (Ann Margret), som arbejder som svømmelærer på et hotel. Han forelsker sig, men får konkurrence af en anden racerkører, Count Elmo spillet af Cosare Danova. Lucky forsøger at skaffe penge til en ny motor, det lykkedes i sidste øjeblik og han vinder Grand Prixet og Rusty.

Under optagelserne i Las Vegas boede Elvis i præsidentsuiten på Sahara Hotel. Optagelserne startede den 15. juli 1963 og filmen var færdigindspillet den 16. september. Viva Las Vegas havde premiere i Europa, før den blev vist i USA. I England fik den titlen "Love In Las Vegas "

Scenen med det store racerløb blev filmet uden lyd, lyd effekterne blev så senere lagt på. Viva Las Vegas huskes måske bedst for romancen mellem Elvis og Ann Margret. Som i øvrigt er svensk født. Ann Margret var nok den alvorligste trussel, der har været i forholdet mellem Elvis og Priscilla. Men Elvis var ikke parat til at opgive Priscilla og da Ann Margret står frem i pressen og påstår, at hun og Elvis er blevet forlovet, dropper han forbindelsen. De forbliver dog nære venner frem til hans død.

En dag mens Elvis opholdt sig på Sahara Hotel, bemærkede han en nydelig ung fyr på hotellet, Elvis begyndte at tale til ham, og på et tidspunkt sagde fyren til Elvis "Det er et flot ur du har", "tak" svarede Elvis, "dit er nu heller ikke værst, skal vi bytte?", "Mener du det", spurgte fyren? "Naturligvis" svarede Elvis. Næste dag henvendte fyren sig til Alan Fortas (en af Elvis` medarbejdere) og spurgte om Elvis var klar over, at uret var indgraveret, en pris fra RCA Victor. 

Alan forklarede Elvis hvad fyren havde fortalt. "En handel er en handel", svarede Elvis. "Lad ham beholde uret, og få i stedet indgraveret et af mine andre ure".

Elvis indspillede ni sange til filmen: Viva Las Vegas / The Yellow Rose Of Texas / The Lady Loves Me / C`mon Everybody / Today, Tomorrow And Forever / What'd I Say / Santa Lucia / If You Think I Don`t Love You / I Need Somebody To Learn On. Yderligere tre sange blev indspillet, men ikke brugt. You`re The Boss / Do The Vegas og Night Life. Desuden blev der indspillet en duet mellem Ann Margret og Elvis Today, Tomorrow And Forever. Duetten er nylig blevet udgivet i 2002 på en 4 cd box med samme titel.

  Roustabout

 

Dansk titel: Gøglerkongen
Premiere USA: 11. november 1964
Premiere Danmark: 26. februar 1965
Filmselskab: Paramount Pictures
Producer: Hal B. Wallis


Handlingen: I Roustabout har Elvis rollen som Charlie Rogers. Han arbejder som altmuligmand i et tivoli, der ejes af Maggie Morgan (Barbara Stanwyck). Økonomien er dårlig, men da Charlie en dag bryder ud i sang, flokkes pigerne om ham, og inden længe er han en stor attraktion. Cathy, en kvindelig medarbejder i tivoliet, forelsker sig i Charlie. Men en dag vender lykken, en kvinde mister sin pung, og Charlie mistænkes. Han flygter til et konkurrerende tivoli. Men da han hører, at Maggie har alvorlige økonomiske problemer vender han tilbage for at hjælpe. 

Udendørsscener til Roustabout blev filmet nær Thousand Oaks i Californien. Optagelserne startede den 9. marts 1964, og filmen var færdig indspillet den 20. april. Den første titel man overvejede, var "Right This Way Folks". 

Rollen som Maggie Morgan blev først tilbudt skuespillerinden Mae West, som desværre afslog tilbudet. I stedet for blev det Barbara Stanwyck, som Elvis havde stor respekt for, som fik rollen. 
Hollywoods førende kostumedesigner Edith Head, designede et par særligt velsiddende cowboybukser specielt til Barbara Stanwyck. En anden skuespillerinde, som senere blev meget kendt, havde sin debut i Roustabout, nemlig Raquel Welch. Hun kan ses i starten af filmen, som en af de to collegepiger der kører op til Mother`s Teahouse. 

Den 15. februar 1965 blev Paramount Pictures, RCA Victors og Elvis Presley Music Inc. sagsøgt for $2.5 mill. af danserinden Little Egypt. Hun mente at de havde brugt hendes navn uden tilladelse, både i filmen og på Lp'en Roustabout. Hun tabte sagen.

Følgende 11 sange blev indspillet til filmen: Roustabout / Poison Ivy League / Wheels On My Heels / It`s A Wonderful World / It`s Carnival Time / Carny Town / One Track Heart / Hard Knocks / Little Egypt / Big Love, Big Heartache / There`s A Brand New Day On The Horizon.

  Girl Happy

 

Dansk Titel: Skør med piger
Premiere USA: 14. april 1965
Premiere Danmark: 10. maj 1965
Filmselskab: Metro-Goldwyn-Mayer
Producer: Joe Pasternak

Handlingen: Elvis spiller i Girl Happy den unge musiker Rusty Wells, der sammen med sine tre venner Andy, Wilbur og Doc optræder i en natklub i Chicago. Direktøren store Franks unge datter Valerie, spillet af Shelley Fabares, erklærer en dag at hun agter at tilbringe påskeferien i Fort Lauderdale i Florida, hvor glad og løssluppen collegeungdom fra hele USA hvert år strømmer til. Store Frank hyrer de unge musikere til at følge efter, og truer med alverdens ulykker hvis de ikke passer godt på datteren. Rusty syntes at Valerie er både kedelig og forkælet, men i sine bestræbelser for at holde strandløverne på afstand, skifter han mening og sød musik opstår.

Efter nu at have indspillet en række musicals, var Elvis ved at være træt af at spille den samme type rolle om og om igen, og han beklagede sig også over de dårlige melodier, der blev skrevet til filmene. Instruktør Boris Sagal trak en dag Elvis til side og foreslog at han tog en pause. Rejs til New York og læs på filmskolen "The Actors Studio", selv store stjerner som Marlon Brando læser der. Elvis syntes ideen var god, men desværre realiserede han aldrig drømmen.

Optagelserne til Girl Happy startede den 22. juni 1964, filmen var færdigindspillet den 31. juli. Nogle udendørsscener blev filmet i Fort Lauderdale i Florida, og alle indendørsscener i MGM Studierne i Culver City. En af de unge musikere i filmen blev spillet af Bing Crosby`s søn Gary Crosby. Gary havde sin debut som 8 årig i filmen "Starspranglet Rhythm" i 1942, hvor han spillede sammen med sin far og Bob Hope.

En anden stjerne som havde en rolle i filmen var Shelley Fabares, bedre kendt på amerikansk tv som ældste søster i "The Donna Reed Show". Shelley lå i april 1962 på 1. pladsen på hitlisten med singlen "Johnny Angel", Elvis overtog 1.pladsen med "Good Luck Charm". Elvis forsøgte uden større held at indlede et forhold til Shelley, men hun kom på det tidspunkt sammen med Lou Adler, som senere blev kendt som pladeproducer for "The Mamas And The Papas". I stedet for trøstede han sig med Mary Ann Mobley (Miss America 1959). Under en pause i optagelserne modtog Elvis en guldplade fra Sydafrica for singlen "Kiss Me Quick". Koreograf David Winters lavede en ny dans til Girl Happy "The Clam". Op gennem tresserne opstod der mange nye danse, som var utroligt populære hos ungdommen, en del vil nok huske The Twist, The Monkey, The Pony, The Swim, blandt mange andre. Desværre slog The Clam aldrig rigtigt igennem. David Winters var i øvrigt også koreograf på Viva Las Vegas.

Elvis indspillede ikke mindre end elleve sange til filmen. Girl Happy / Spring Fever / Fort Lauderdale / Chamber Of Commerce / Startin` Tonight / Wolf Call / Do Not Disturb / Cross My Heart and Hope to Die / the Meanest Girl in Town / Do The Clam / Puppet on a Sting / I've Got to Find My Baby.

  Tickle Me

 

Dansk titel: Elvis i det vilde vesten
Premiere USA: 28. maj 1965
Premiere Danmark: 12. oktober 1965
Filmselskab: Allied Artist
Producer: Ben Schwalb

Handlingen: I Tickle Me spiller Elvis en arbejdsløs rodeo cowboy ved navn Lonnie Beale. Han får arbejde som altmuligmand på en såkaldt health ranch, hvor en flok smukke rige kvinder forsøger ar tabe et par kilo. Lonnie bliver hurtigt populær hos kvinderne, men hans opmærksomhed retter sig mod en ung pige Pam, som forsøger at finde en guldskat i en nærliggende spøgelsesby. Hun er i besiddelse af et gammelt kort som hendes bedstefar har efterladt hende. Men også lokale gangstere har hørt om den skjulte skat, og Lonnie må flere gange træde til og redde den unge pige fra at blive kidnappet. Pam spilles af Jocelyn Lane.

Manuskriptet til Tickle Me var papirtyndt, men ikke desto mindre blev filmen en kæmpe publikumssucces. Det var som om at alle Elvis fans ville se filmene, måske ikke så meget for selve filmens skyld, men mere for at se Elvis, hans udstråling og karisme. Der blev indgået en speciel aftale mellem United Artists, Colonel Parker og Elvis angående Tickle me. Elvis` honorar blev reduceret fra den normale $1.mill til $750.000 plus 50 % af overskuddet, da studiet havde alvorlige økonomiske problemer, og for yderligere at spare, blev der ikke indspillet nye sange til filmen, man brugte udelukkende numre som allerede var indspillet. Men filmen blev en økonomisk succes, og en af Allieds medarbejdere Steve Brody, indrømmede senere ar Elvis var skyld i at studiet blev reddet, eller som han udtrykte det, "Vi var parat til at opgive patienten, da Dr. Presley trådte til".

Optagelserne startede i oktober 1964, og alle optagelser foregik i studierne med undtagelse af nogle få udendørsscener, som blev filmet i Arizona for at skabe atmosfære. Der blev trykt mere end 500 eksemplarer af Tickle Me, det største antal nogensinde for Allied Artists, og filmen lå som nr. 3 på listen af film som havde indspillet mest til selskabet. Jocelyn Lane blev i 1971 gift ind i den engelske kongefamilie og fik titlen prinsesse. Hun startede sin filmkarriere som 6 årig i engelske film. Indtil Tickle Me var hun kendt under navnet Jackie Lane.

Man reserverede 12 sange til filmen, følgende 9 sange blev benyttet: Long, Lonely Highway / It's Feels So Right / Such An Easy Question / Dirty, Dirty Feeling / Put The Blame On Me / I'm Yours / Night Rider / I Feel That I've Known You Forever / Slowly But Surely.

  

  

  

Harum Scarum

 

Dansk titel: Elvis i Haremet
Premiere USA: 24. november 1965
Premiere Danmark: 31. marts 1966
Filmselskab: Metro-Goldwyn-Mayer
Producer: Sam Katzman

Handlingen: Elvis spiller her film- og sangstjernen Johnny Tyronne, som får kvinderne til at besvime og gør mændene Jaloux. Johnny bliver inviteret til et lille kongerige i Mellemøsten for at optræde, men undervejs bliver han kidnappet af en bande Assassinere, som vil have Johnny til at myrde Kong Toranshah. Det lykkedes Johnny at flygte. Han møder en smuk slavinde spillet af Mary Ann Mobley, som i virkeligheden viser sig at være prinsesse Shalimat, datter af Kong Toranshah. Naturligvis lykkedes det Johnny at forpurre komplottet og vinde prinsessens hjerte.

Endnu en af Sam Katzman`s såkaldte Quickies. Optagelserne startede den 15. marts 1965 ì MGM studierne i Culver City, og filmen var færdigindspillet på blot 18 dage. Tempelkulisserne som blev brugt ved indspilningen af Harum Scarum blev oprindeligt bygget af Cecil B De Mille i 1925 til en pris af $3800 til filmen King Of Kings. Det kostede MGM mere end $ 40 000 at ombygge kulisserne til Elvis` film. De ca. 100 kostumer som blev båret af stand in`s i filmen, var genbrug fra filmen Kismet fra 1944. Selv dragten som Elvis bar i filmen havde tidligere været brugt i en film fra 1939, Lady Of The Tropics.

Colonel Parker foreslog at man i manuskriptet skulle indskrive en talende kamel, hvilket alvorligt blev overvejet, gudskelov droppede man forslaget. Da man i en scene i filmen skulle bruge nogle høns, kontaktede Sam Katzman et af Hollywoods dyreudlejningsfirmaer, men da han hørte prisen blev han aldeles rasende, og gik istedet for ud og købte tolv høns, han sparede adskillige dollars. 

Filmens titel og stavemåde blev ændret mange gange, inden man overhovedet startede indspilningen. Første annoncerede titel var In My Harem, Harem Holiday, Harem Scarum for endelig den 14. marts at ende med titlen Harum Scarum. Under Thanksgiving i 1965 spillede filmen i mere end 550 biografer landet over.

Priscilla fortæller: "Elvis så med forventning frem til at skulle indspille Harum Scarum. Han identiferede sin rolle med Rudolph Valentinos i The Sheik, og han syntes selv, han lignede ham meget. Under forarbejdet med filmen kom han hjem mørklødet af make up og iført hvide haremsbukser og turban. Han så utroligt flot ud. Aften efter aften beholdt han tøjet på mens vi spiste, og helt til han skulle i seng. Men da indspilningerne først begyndte, sank hans humør dag for dag, Manuskriptet var dårligt, og sangene en katastrofe. Filmen blev endnu en skuffelse i stedet for søgte han tilflugt hos sine motorcykler, elleve Triumpèr og en Harley Davidson en Triump til hver af medarbejderne og en Harley til Bossen. Klædt i læder fra top til tå brølede vi gennem porten til Bel Air, og for sjov kaldte vi gruppen for El`s Angles".

Følgende numre blev indspillet til filmen: Harem Scarum / My Desert Serenade / Go East loving Man / Mirage / Kismet / Shake That Tambourine / Hey Little Girl / Golden Coins / So Close Yet So Far, yderligere to numre blev indspillet men klippet ud af filmen igen. Animal Instinct og Wisdom of the Ages.


 

Frankie And Johnny

 

Dansk titel: Frankie And Johnny
Premiere USA: 31. marts 1966
Premiere Danmark: 11. juli 1966
Filmselskab: United Artists
Producer: Edward Small

Handlingen: Filmen er baseret på en gammel amerikansk folkesang fra det forrige århundrede "Frankie And Johnny". I filmmanuskriptet tilføjede man nogle scener og ændrede slutningen. Elvis har rollen som Johnny, en gambler hvis uheld ændres til held da danserinden Nellie Bly, spillet af Nancy Kovack bliver indlemmet i truppen på flodbåden The Mississippi Queen. Sammen med Johnny`s kæreste Frankie, spillet af Donna Douglas, optræder trioen hver aften med nummeret Frankie And Johnny. Da Johnny begynder at interesserer sig for Nellie, bliver Frankie Jaloux, og en aften under forestillingen er Frankie`s pistol ladt med skarpt. Til alt held bliver Johnny reddet af en amulet, han bærer om halsen.

Optagelserne til Frankie And Johnny startede den 25. maj 1965. Men skønt det var en United Artist film, foregik optagelserne på MGM. Da filmen jo fandt sted i det forrige århundrede, udnyttede man fuldt ud, de farverige kostumer som tilhørte Victoria tiden, ikke mindre end 31 forskellige kostumer blev anvendt af de kvindelige hovedpersoner.

Frankie And Johnny blev første gang filmet i 1934 af Republic Pictures, med Helen Morgan og Chester Morris i hovedrollerne. Donna Douglas` sangnumre i filmen blev i virkeligheden sunget af Elleen Wilson. Donnas rigtige navn var Doris Smith, hun havde tidligere haft små roller i film som, Career fra 1959 og Lover Come Back fra 1961. Pianospilleren Cully, som spilles af Harry 
Morgan, fik senere stor anerkendelse i Tv serien M.A.S.H. 

Instruktøren Fred De Cordova, instruerede i 1951, USA`s tidligere præsident Ronald Reagan i filmen "Bedtime For Bonzo". Cordova blev senere instruktør på "The Tonight Show " med 
Johnny Carson. Frankie And Johnny er hans sidste film til dato.

Elvis indsang følgende tolv numre til filmen: Come Along / Petunia, The Gardener's Daughter / Chesay / What Every Woman Lives For / Frankie And Johnny / Look Out Broadway /Beginner's Luck / Down By The Riverside / When The Saints Go Maching In Medley. Shout It Out / Hard Luck / Please Don't Stop Loving Me / Everybody Come Aboard.

  Paradise, Hawaiian Style

 

Dansk titel: Paradis på Hawaii
Premiere USA: 6. juli 1966
Premiere Danmark: 7. december 1966
Filmselskab: Paramount Pictures
Producer: Hal B. Wallis


Handlingen: Elvis spiller i filmen en dygtig pilot ved navn Rick Richards. Han har netop mistet sit job som ruteflyver og overtaler nu sin gamle ven Danny, spillet af James Shigeta til sammen at starte en helikopterservice. Planen er, at de skal flyve turister til afsides liggende steder på Hawaii. Men der skal skaffes kunder, og Rick charmerer nogle kønne unge piger som arbejder ved forskellige turistmål rundt om på Hawaii til at skaffe kunder til helikopterservicen. Som sekretær hyres den kønne flyveglade Judy (Suzanna Leigh), som Danny klogt nok har givet en guldring på, for at Rick skal tro, at hun er gift, men han gennemskuer dog hurtigt komedien. Som sædvanligt roder Rick sig ind i en række romantiske forhold, som resulterer i at han i en periode får inddraget sit flyvercertifikat, men alt ender i fryd og gammen.

Optagelserne til Paradise Hawaiian Style startede den 7. august 1965 på Hanauma Bay. Filmens instruktør hed Michael Moore, og det var hans første job som instruktør. Under optagelserne boede Elvis på Ilikai Hotel (suite 2225). De fleste optagelser blev filmet i Honolulu, Kauai, The Maui Sheraton Hotel, og The Kona Coast, men også på Paramount Studierne i Hollywood og The Torrance, California Airport blev der filmet.

Elvis var kendt for at feje benene væk under alle sine kvindelige medspillere, både på lærredet og udenfor. Men ingen regel uden undtagelser, og denne undtagelse hed Marianna Hill fra scenen med nummeret "Scratch My Back". Marianna lod sig aldeles ikke imponere af Elvis, og da en journalist spurgte hende, om Elvis havde talent, svarede hun. Han er et Showbuiss fænomen, og på spørgsmålet om hun ville gå ud med ham, svarede hun blankt nej, og henviste til de mærkelige mennesker han altid omgav sig med.

En anden pige som også havde en rolle i filmen var Julie Parrish, og for kort tid siden den 24. august 1996 var hun i Tyskland, hvor hun fortalte følgende. Lige fra jeg var ganske ung teenager, havde jeg været en stor Elvis fan. Da jeg så skulle prøvefilmes til Paradise Hawaiian Style var jeg frygtelig nervøs og blev kasseret, jeg bad om en ekstra chance, og det lykkedes mig at få rollen som Joanna. Jeg var forfærdelig nervøs, hver gang jeg skulle spille sammen med Elvis og en dag under en optagelse kollapsede jeg simpelthen. Elvis bar mig ind i sit omklædningsværelse og smækkede døren, her forsøgte han sig med heeling, som han havde lært af sin bedstemor Minnie Mae, men det eneste jeg kunne tænke på var, hvad de andre mon tænkte. Vi var midt i en optagelse, og her var jeg alene med Elvis i hans omklædningsværelse. Lægen ordinerede diæt og sovepiller de såkaldte uppers and downers. Som også Elvis og mange andre skuespillere tog for at holde til tempoet. Ingen anede dengang i tresserne, hvilken påvirkning disse midler havde på kroppen. Julie afslører også, at Elvis ikke kunne fordrage nummeret "A Dogs Life" Julie Parrish har i øvrigt en rolle i Beverly Hills 90210. 

Følgende 9 sange blev indsunget til filmen: Paradise Hawaiian Style / A Dogs Life / Queenie Wahini`s Papaya / Scratch My Back / Drums Of The Islands / Datin / House Of Sand / Stop Where You Are / This Is My Heaven. Ikke mindre end sytten magasiner valgte Paradise Hawaiian Style til månedens film i juni 1966.

  Spinout

 

Dansk titel: Med foden på speederen
Engelsk titel: California holiday
Premiere USA: 23. november 1966
Premiere Danmark: 26. december 1966
Filmselskab: Metro - Goldwyn - Mayer
Producer: Joe Pasternak

Handlingen: Endnu engang måtte Elvis spille en syngende racerkører. Denne gang under navnet Mike McCoy. 

Som forsanger i et populært band og som Champion på racerbanen, syntes de hurtige biler dog ikke at være nær så farlige, som de smukke kvinder der jagter ham. Den kvindelige trommeslager i bandet Les, spillet af Deborah Walley gør alt for at fange ham i ægteskabets lænker. Det samme forsøger millionærdatteren Cynthia Foxhugh (Shelley Fabares) datter af bilmagnaten Howard Foxhugh. Sidst men ikke mindst forelsker den intellektuelle Diane St. Clair sig i Mike. Diana spilles af Diane Mc. Bain. Hun er i gang med at skrive bogen "The Perfekt American Male". Filmen slutter med, at Mike gifter alle tre piger bort til gode venner, og forbliver ungkarl.

Historien omkring Spinout er et godt eksempel på, at Hollywood betragtede Elvis´ film som billige og hurtige. Manuskriptforfatterne til Spinout George Kingo og Theodore Flicker var oprindeligt blevet hyret til at skrive et manuskript til Sonny og Cher, men kort efter modtog de et opkald fra MGM, som bad dem skrive noget til Elvis i stedet for. Hurtigt skrev de et manuskript og forelagde det The Colonel. Han erklærede, at han elskede det, men kan i ikke lige skrive en hund ind? Hans ønske blev opfyldt. Få dage senere henvendte produceren sig, vil i ikke lige skrive en racerbil ind? Igen blev ønsket efterkommet, men det ændrede helt historien, og den oprindelige titel " After Midnight " blev kasseret til fordel for "Never Say No" og som blev til "Never Say Yes". Endelig foreslog Kingo "Spinout", som var en kasseret titel fra et tidligere manuskript. 

Optagelserne startede i slutningen af februar 1966 og sluttede den 6. april. Til optagelsen af det store Race, The Sante Fe` Road Race, som blev filmet på Dodger Stadium, anvendte MGM 200 statister, 28 skuespillere, 50 biler og 12 racerbiler. 

I anledning af at Elvis nu havde været 10 år I Hollywood film lavede MGM en massiv reklamekampagne. Alle filmproducenter modtog en reklamepakke fra Spinout som indeholdt Elvis fotos, plakater, foldere om hans guld Cadillac samt et tyve siders jubilæums hæfte med hans livshistorie. Mere end 5000 radiostationer modtog en promo single af Spinout, og der blev produceret både Tv- og filmreklamer. 

Naturligvis var der også i Spinout en af skuespillerinderne som fik særlig stor opmærksomhed fra Elvis, og denne gang var det Deborah Walley, som var den heldige. Fra Elvis` private omgangskreds kunne man i filmen se Joe Esposito og Red West i mindre roller.

Elvis indsang følgende 9 sange. Spinout / Stop, Look and Listen / Adam and Evil / All That I am / Never Say Yes / Am I Ready / Beach Shack / Smorgasbord / I'll Be Back.

  Easy Come, Easy Go

 

Dansk titel: Easy Come, Easy Go
Premiere USA: 22. marts 1967
Premiere Danmark: 2. juni 1967
Filmselskab: Paramount Pictures
Producer: Hal B. Wallis

Handlingen: I Easy Come, Easy Go spiller Elvis en frømand i marinen Ted Jackson, og på sin sidste dykkeropgave i tjenesten opdager han en skattekiste på et sunket skib. Ted kontakter en lokal ekspert Kaptajn Jack, som dog ikke er i stand til at give Ted de nøjagtige oplysninger, han får imidlertid hjælp af en ung kvinde ved navn Jo, spillet af Dodie Marshall, og sammen forsøger de at bjærge skatten. De finder dog hurtigt ud af, at de ikke er alene om at søge, da deres dykkerudstyr bliver stjålet, og Kaptajn Jack bliver kidnappet. Til slut lykkedes det dog Ted og Jo at bjærge skattekisten, som viser sig at indeholde kobbermønter istedet for guld.

Easy Come, Easy Go blev den sidste film, som Elvis indspillede for Paramount Pictures og Hall B. Wallis. Normalt kom Elvis godt ud af det med sine instruktører, men en undtagelse var dog John Rich som var instruktør på Roustabout og Easy Come, Easy Go. En eftermiddag da Elvis og Red West skulle indspille en scene sammen, brød de sammen af grin. Rasende over hvad Rick syntes var uprofessionel opførsel, smed han alle Elvis` bodyguards og venner ud af studiet. Nu blev Elvis virkelig rasende og udbrød, "Lige et øjeblik, disse film bliver indspillet, fordi de skal være sjove, ikke andet, og når de så for en enkelt gangs skyld bliver sjove, er det også forkert." Dette udbrud satte det hele lidt i perspektiv, og gav stof til eftertanke hos Wallis. 

Optagelserne startede den 12. september 1966 og varede oktober ud. Filmen ændrede titel adskillige gange under optagelserne, "Port Of Call", "A Girl In Every Port","Nice And Easy", "Easy Does It", for endelig at komme til at hedde "Easy Come, Easy Go".

Der blev indspillet otte sange til filmen, følgende seks blev benyttet. Easy Come, Easy Go / The Love Machine / Yoga Is As Yoga Does / You Gotta Stop / Sing You Children / I'll Take Love. Titlerne på de to sange som ikke blev benyttet var She`s a Machine / Leave My Woman Alone.

  Double Trouble

 

Dansk titel: Elvis i Kattepine
Premiere USA: 5. april 1967
Premiere Danmark: 2. oktober 1967
Filmselskab: Metro - Goldwyn - Mayer
Producer: Judd Bernard og Irwin Winkler

Handlingen: Elvis spiller en amerikansk sanger på turne i Europa. På et diskotek i London møder han to kvinder. Den ene er den erfarne og raffinerede Claire Dunham, som straks forelsker sig i Guy. Claire spilles af Yvonne Romain. Den anden er den purunge Jill Conway (Annette Day), da Guy finder ud af, hvor ung Jill er, forsøger han at ryste hende af, men Jill følger efter Guy til Belgien, hvor de hvirvles ind i en diamantsmugler komplot og flere mordforsøg. Filmen er et lystspil fyldt med megen humor.

På trods af at Double Trouble skulle foregive at finde sted i England og Belgien, blev alle scener optaget på MGM`s studier i Culver City. Optagelserne startede den 11. juni 1966 og filmen var færdigindspillet i løbet af den første uge af september. Filmens oprindelige titel var "You`re killing Me". Koreograf Alex Romeo anvendte 140 dansere i filmen. Under optagelsen til scenen på skibet, som rent faktisk foregik i studiet på MGM, blev 16 statister søsyge og måtte erstattes. 

Annette Day som blot var 18 år gammel, da hun indspillede Double Trouble blev opdaget på typisk Hollywood maner. Producer Judd Bernard var på indkøbstur i en antik forretning på det berømte Portobello Road i London, da han fik øje på den rødhårede teenager. Forretningen tilhørte Days mor, og Annette stod den dag bag disken.

Flere måneder senere, da Bernard var ved at finde skuespillere til filmen, kom han i tanke om den rødhårede pige. Han ringede til hende og spurgte. Har du lyst til at blive skuespiller? Efter et møde med MGM`s medarbejdere blev Day prøvefilmet. Hun fik rollen i Double Trouble uden nogen som helst erfaring indenfor skuespil. Da filmen næsten var færdigindspillet, overraskede Elvis Day, da han forærede hende en hvid Mustang til minde om hendes første film. Elvis` fætter Billy Smith var stand-in i en scene for Anette Day. 

Double Trouble indspillede i 1967 $1.6 million. på trods af at " It Won`t be Long "blev klippet ud af filmen, bliver der i video reklamen annonceret at Elvis synger ni sange, men rent faktisk synger han kun følgende otte. Double Trouble / Baby , If You'll Give Me All Your Love / Could I Fall In Love / Long Legged Girl / City By Night / Old Mac Donald / I Love Only One Girl / There Is So Much World To See. 

  Clambake

 

Dansk titel: Playboy I Bølgegang
Premiere USA: 22. november 1967
Premiere Danmark: 26. december 1968
Filmselskab: United Artists
Producer: Arnold D. Laven, Arthur Gardner og Jules Levy

Handlingen: Elvis spiller den unge Scott Heyward, arving til sin fars oliemillioner. Han rejser hjemmefra for at prøve at stå på egne ben. Undervejs til Miami bytter han rolle med Tom Wilson en fattig vandskiintruktør, og da de når frem, rykker Wilson ind i Præsidentsuiten, mens Heyward får anvist plads i funktionærboligerne. Den kønne Dianna Carter spillet af Shelley Fabares, som er ude på at redde sig en rig mand, lægger an på James Jamison, en playboy, der er kommet til byen for at deltage i speedbåde kapsejladserne. Scott bliver jaloux og gør sig ihærdige anstrengelser for at gøre indtryk på pigen. Scott melder sig til kapsejladserne, og det lykkedes ham at vinde både 1.præmien og pigen, inden han afslører sin identitet. Jamison spilles af Bill Bixby.

Clambake var plaget af uheld og kaos, endnu før optagelserne startede. Og det skyldtes ikke mindst Elvis, der på det tidspunkt var dødtræt af sin filmkarriere. Få dage før optagelserne skulle starte modtog han manuskriptet, han var rasende og beklagede sig højlydt, men Vernon insisterede på, at han opfyldte kontrakten. Vi behøver pengene påstod han. Samme dag som optagelserne skulle starte gled Elvis på badeværelses gulvet og slog hovedet på badekarret, han lå i flere timer, inden han blev fundet, men slap dog med en mindre hjernerystelse. Optagelserne måtte udsættes to uger. Normalt plejede Elvis at gå på diæt i nogle uger inden han startede optagelserne på en ny film, men denne gang havde han slappet af og nydt livet på Circle G ranchen og givet pokker i diæt. Da instruktøren Arthur Nadel opdagede, at Elvis nu vejede næsten 100 kg, Blev han rasende og krævede at Elvis omgående tabte sig. I lynets hast fik Nadel syet et dusin jakker som kunne skjule det værste.

Endelig i slutningen af marts 1967 kom man i gang med optagelserne, og filmen var færdig indspillet den 27. april. Alle optagelser med Elvis blev filmet i Los Angeles, i scenerne fra Miami Beach brugte man en stand-in. Den første titel man overvejede til Clambake var, "Too Big For Texas". I filmen synger Elvis duet med Will Hutchins, men stemmen tilhører i virkeligheden Ray Walker fra The Jordanaires. Mange husker sikkert Tv serien Flipper om en tam delfin. Serien blev sendt over en treårig periode i tresserne. Selvsamme delfin, hvis rigtige navn var Susie, kan ses i en scene i Clambake. Det hvide sæt tøj som Elvis bærer i filmen, kostede den nette sum af $ 10.000. Tøjet blev senere klippet i små firkanter og udsendt med box-sættet Elvis The Other Sides Worldwide Gold Award Hits, Vol 2.

Elvis synger følgende syv sange i filmen: Clambake / Who Needs Money / A House That Has Everything / Confidence / You Don`t Know Me / Hey , Hey , Hey / The Girl I Never Loved. Endnu en sang blev indspillet, men endte som fraklip, How Can You Lose What You Never Had.

  

  


Stay Away Joe

 

Dansk titel: Arizona Joe
Premiere USA: 8. marts 1968
Premiere Danmark: 14. oktober 1968
Filmselskab: Metro - Goldwyn - Mayer
Producer: Douglas Lawrence

Handlingen: Endnu engang blev Elvis tildelt rollen som indfødt indianer. Men i modsætning til Flaming Star er Stay Away Joe et lystspil. Elvis spiller rodeorytteren Joe Lightcloud, hvis familie tilhører Navajo stammen og stadig lever i et reservat. Joe overtaler det lokale kongresmed Lem Morrissey til at låne sin far Charlie 20 kvier og en tyr, så han kan forsøge sig som kvægopdrætter. Joe`s stedmor den halvt mexicanske Annie, som spilles af Katy Jurado, er derimod meget skeptisk, og nægter at lave maden, da Charlie beslutter at holde fest. Joe får så den gode ide at servere en af kvierne spidstegt. 

Næste morgen da festen ebber ud opdager han til sin skræk, at det var tyren, der havde måttet ofre livet på bålet. Joe må ud for at skaffe en ny tyr, og der opstår en del forviklinger, da den nye tyr viser sig at være en rodeotyr.

Stay Away Joe var baseret på en bog af Dan Cushman med samme titel. Man startede de lokale optagelser i Arizona nær Sedona den 18.oktober 1967. Nogle optagelser blev også filmet omkring Cottonwood. Elvis og resten af filmholdet opholdt sig i Arizona til midten af november. Katy Jurado, som spillede Elvis` stedmor forøgede sin vægt med 22 pund på blot 22 dage, for at gøre rollen som Annie Lightcloud mere troværdig. Kort før optagelserne skulle begynde, brækkede hun nogle knogler i den ene fod. Uden at afsløre noget hverken for producer eller instruktør, gennemførte hun rollen. Da hun blev spurgt, hvorfor hun haltede svarede hun, at det var en del af hendes karakter.

139 personer fra Navajo indianerreservatet ved Tuba City i Arizona medvirkede i partyscenen, og man rekonstruerede indianerreservatet ved bjergets fod Sedona. To andre titler som man overvejede til Stay Away Joe var "Bumblebee, Oh Bumblebee" og "Born Rich".

Burgess Meridith, som i filmen spiller Charie Lightcloud, havde i midten af tresserne rollen som pingvinen i Batman serien.

Følgende sange blev indsunget: Stay Away Joe / Stay Away / Lovely Mamie / Dominick / All I Needed Was the Rain. Nummeret "Going Home" blev indspillet, men klippet fra.

  

  


Speedway

 

Dansk titel: Speedway
Premiere USA: 12. juni 1968
Premiere Danmark: 15. april 1968
Filmselskab: Metro - Goldwyn - Mayer
Producer: Douglas Laurence

Handlingen: Denne gang spiller Elvis racerkøreren Steve Grayson. En gavmild fyr, der bruger de fleste af de penge han vinder som Stockcar Champion, til at hjælpe tilfældige mennesker, han møder. Men Steve aner ikke at hans forretningsfører Kenny Danfort, som spilles af Bill Bixby, køber alt på kredit og selv spiller pengene væk på hestevæddeløb. En dag dukker en ung skønhed op ved navn Susan Jacks. Susan spilles af Nancy Sinatra, og hun viser sig at være spion for skattevæsenet. Steve og Kenny bliver indkaldt til møde, og det viser sig at Steve skylder skattefar ikke mindre end $145.000. Steve får lavet et budget, og Susan skal sørge for, at han overholder det.

Elvis og Nancy Sinatras venskab startede helt tilbage i 1960, da hun den 3. marts modtog ham i McGuire lufthavnen. Han vendte dengang hjem fra Tyskland efter endt militærtjeneste. Ved den lejlighed overrakte hun ham en gave, som indeholdt nogle skjorter fra sin berømte far Frank Sinatra.

På trods af, at Elvis var blevet gift med Priscilla få uger før optagelserne begyndte det at svirrede med rygter om et forhold mellem de to, og overskrifterne lød. "Vil Nancy Sinatra stjæle Elvis fra Priscilla" og "Hvordan vil Elvis modstå sin sexede medspiller". Som et testamente på deres venskab fik Nancy sit solonummer "Your Groovy Self" med på Speedway albummet. Den eneste gang, det er sket på et Presley album.

Adskillige titler blev overvejet til Speedway blandt dem "Guitar City", "So I`ll Go Quietly" og "Pot Luck".

Optagelserne startede den 12. juni 1967 og fandt sted på MGM`s Culver City studiet, samt på North Carolina`s Charlotte Speedway Center. Ti kameraer blev brugt til at filme The Charlotte 500 Race. Syv professionelle Stockcar kørere spillede sig selv i filmen. Richard Petty, Buddy Baker, Cale Yarborough, Dick Hutcherson, Tiny Lund, G.C. Spencer og Roy Mayne.

Den lille pige Annie blev spillet af instruktør Norman Taurog`s barnebarn, 1½ år gamle Patti Jean Keith. Rollen som Susan Jacks blev først tilbudt den britiske stjerne Petula Clark, som afslog. Et andet kendt par som også blev tilbudt roller i filmen, men som desværre også afslog, var Sonny og Cher. Scenen med den lille Ellie, som spilles af Victoria Meyerink, hvor hun stjæler et dusin hotdogs, blev man nødt til at tage om, men man kunne kun finde 10 hotdogs - efter første optagelse havde Victoria med lynets hast spist de to.

Under optagelserne blev Elvis tildelt et nyt kontor på MGM`s studier. Producenten Douglas Laurence, havde tidligere været instruktør for underholdningen på Flamingo Hotel i Las Vegas. Speedway indspillede i 1968 $3 millioner.

Følgende sange blev indspillet til filmen: Speedway / Let Yourself Go / Your Time Hasn't Come Yet, Baby / He's Your Uncle, Not Your Dad /Who Are You ? / There Ain`t Nothing Like A Song.

  Live A Little, Love A Little

 

Dansk titel: Elvis Lever Livet
Premiere USA: 23. oktober 1968
Premiere Danmark: 20. oktober 1969
Filmselskab: Metro - Goldwyn - Mayer
Producer: Douglas Laurence

Handlingen: Vi befinder os nu i 1968 og i et forsøg på at følge med tiden opdager man hurtigt at producenterne på "Live A Little, Love A Little" har forsøgt at gøre filmen lidt mere frigjort og mindre sentimental end tidligere Elvis Presley film. Elvis spiller fotografen Greg Nolan, som tjener til livets ophold, ved at arbejde for to vidt forskellige klienter. Den ene Mike Landsdown, spillet af Don Porter, er ejer af pigemagasinet "Classic Cat Magazine". Den anden Louis Penlow, spillet af Rudy Vallee, ejer et anerkendt reklamebureau, som er kendt for at levere stilfulde billeder. Ingen af de to chefer aner at Greg arbejder for konkurrenten. Alt imens han styrter fra job til job, roder han sig ind i et forhold til den smukke Bernice, spillet af Michele Carey.

Producenterne på MGM havde bemærket, at Elvis´ image ikke helt havde fulgt med tiden, og Hal Wallis valgte ikke at forny kontrakten, da den udløb i 1967, hans kommenter lød, "Det er ikke så meget Elvis, der har forandret sig, men tiden. Der er simpelthen ikke et marked for den type musicals mere."

Filmmanuskriptet var baseret på romanen "Kiss My Firm But Pliant Lips" af Dan Greenburg. Det blev instruktør Norman Taurog`s sidste film. Live A Little, Love A Little fik aldrig premiere i England.
Kontorscenen blev filmet på The Hollywood Citizen News i juli 1968, og nogle af de ansatte havde små roller i filmen. 

Hvis nogen måske undrer sig over, hvordan Elvis fik den store 200 punds tunge Grand Danois Albert til at adlyde så godt, er det måske ikke så mærkeligt endda, rollen spilles nemlig af hans private hund Brutus. Vernon Presley havde også en lille rolle i filmen, hvor man ser ham sidde ved et bord. Skuespilleren Eddie Hodges, som spiller bydreng i filmen, havde i starten af tresserne to hits på top 20 listen med titlerne "I`m Gonna Knock On Your Door " og "Girls, Girls, Girls ". Da man filmede i Los Angeles, blev Elvis bogstaveligt talt væltet omkuld af to ældre damer i deres iver for at få en autograf af Rudy Vallee. Susan Henning som spiller havfruemodel, var tidligere Miss USA. Men mange husker hende sikkert meget bedre, som den blonde skønhed Elvis flirter med i bordelscenen fra hans 68 comeback special.

Elvis sang følgende fire sange i filmen: Wonderful World / Edge of Reality / A Little Less Conversation / Almost In Love. Nummeret Let`s Live A Little blev indspillet, men klippet fra. Nummeret A Little Less Conversation blev i 2002 et kæmpe hit i en ny remixed udgave med JXL, hvor den blev brugt i en tv-reklame for Nike, og Elvis toppede igen alverdens hitlister.

 


Charro

 

Dansk titel: Charro
Premiere USA: 13. marts 1969
Premiere Danmark: 12. januar 1970
Filmselskab: National General Pictures
Producer: Harry Caplan og Charles Marquis Warren

Handlingen: Charro er en typisk spagetti western i den bedste Clint Eastwood stil. Elvis spiller den tidligere lovløse Jess Wade. Banden som han tidligere var medlem af ledes nu af Vince Hackett, som spilles af Victor French. Hackett nyder at terrorisere en lille Mexicansk by, fra hvem banden har stjålet en forgyldt kanon. Kun Wade kan redde byen og dets indbyggere fra banden. Den europæiske stjerne Ina Balin har rollen som danserinden Tracy Winters, der forelsker sig i Wade. 

Med det rå look og den kyniske holdning er det tydeligt, at Charro var et forsøg på at efterligne de italienske westerns fra 1960 erne. Elvis` rolle som Jess Wade er næsten en kopi af Clint 
Eastwood`s rolle i den italienske western af Sergio Leone "Man With No Name". Charles Marquis Warren som fungerede både som producent, instruktør og manuskriptforfatter på Charro, havde op gennem 60'erne produceret flere TV serier bl.a. "Rawhide","Gun Smoke" og "The Virginian". Men desværre havde han ikke det format, der skulle til for at leve op til Sergio Leone. Underlægningsmusikken blev produceret af Hugo Montenegro, som også havde leveret musikken til Clint Eastwood filmen "The Good, The Bad, and The Ugly" fra 1968.

Elvis kom godt ud af det med Warren, på trods af et uheld. En tidlig morgen var Elvis ved at øve sig i at trække pistolen hurtigt, uden at ane at den faktisk var ladt med løst krudt. Ved et uheld kom han til at affyre pistolen direkte i ansigtet på Warren. Til alt held fik han kun nogle lettere brandsår fra krudtet og et par smadrede brilleglas. Efter at have modtaget førstehjælp, fortsatte Warren med at instruere. Elvis var betydeligt mere rystet over uheldet end Warren. Så Warren drillede Elvis med at sige, nu ved jeg da i det mindste, hvad du mener om din instruktør. Elvis skulle bære fuldskæg i filmen, hvilket han ikke kunne fordrage. Så i sympati tillagde flere af medlemmerne i The Memphis Mafia sig fuldskæg, ja selv Colonel Parker. I flere dage mens at skægget groede ud, opholdt Elvis sig på sit værelse, maden blev stillet uden for døren.

Optagelserne startede den 22. juli 1968 tæt ved Apace Junction i Arizona, og de fleste scener blev filmet omkring The Superstition Mountains. Indendørs scenerne blev filmet på MGM`s Culver City Studier. Mens optagelserne stod på, boede Elvis på The Superstition Inn udenfor Phoenix. En anden titel som blev overvejet til Charro var "Come Hell, Come Sundown". En af de medvirkende i filmen James Sikking blev senere et kendt ansigt i TV serien "Hill Street Blues". Det eneste nummer som Elvis synger i filmen er titelnummeret "Charro".

  The Trouble With Girls

 

Dansk Titel: ballade med piger
Premiere USA: 3. september 1969
Premiere Danmark: 30. marts 1970
Filmselskab: Metro-Goldwyn-Mayer
Producer: Lester Welch

Handlingen: The Trouble With Girls er en mærkværdig blanding af musik, humor og drama, og usædvanlig for en Presley film da Elvis rent faktisk kun er på skærmen i ca. en tredje del af filmen. Historien foregår i 1920'erne, Elvis har rollen som Walter Hale, leder af et omrejsende Chautauqua. En Chautauqua er en skole som tilbyder undervisning kombineret med underholdning. 

Da Walter en dag ankommer til en ny by, bliver han nærmest forfulgt af uheld. Først får han problemer med borgmesteren, som forventer at hans talentløse datter får en hovedrolle i showet, næstefter er der assistenten Charlene, spillet af Marlyn Mason, som konstant herser med Walter angående fagforeningsrettigheder. Endelig bliver en lokal forretningsmand myrdet, og et af skolens medlemmer bliver anklaget. Under et show lykkedes det til slut Walter at afsløre den rigtige morder.

Optagelserne startede den 28. oktober 1968, og filmen var færdig indspillet den 16. december.

Alle optagelserne foregik på MGM`s studier i Culver City. 

Manuskriptet er baseret på en bog af Mauri Groshin, Day Keene og Dwight Babcock, og kan spores helt tilbage til juni 1959. Dengang blev det annonceret, at Don Mankiewicz skulle skrive et manuskript, og filmens titel skulle være Chautauqua. 1½ år senere i december 1960 annoncerer MGM, at Glenn Ford skal spille hovedrollen sammen med Elvis Presley, Hope Lange og Arthur O`Connell. Et år senere var Elvis den eneste, der var tilbage af det oprindelige hold. I 1964 blev der så annonceret, at Dick Van Dyke skulle spille hovedrollen, men i maj 1965 solgte MGM rettighederne til Colombia Pictures, Dick Van Dyke skulle stadig spille hovedrollen, men filmens titel blev ændret til "Big America". Endelig i april 1968 købte MGM rettighederne tilbage, og Chautauqua blev til en Elvis Presley film.

Chautauqua blev stiftet i 1873 i New York som et 12 dages kursus for søndagsskolelærere. De to grundlæggere var teologerne John H. Vincent og Lewis Miller. Chautauqua udviklede sig senere til at blive et omrejsende college, som tilbød undervisning i musik, kultur og hjemmelæsning.

John Carradine som i filmen spiller Mr. Drewcolt, har tre gange haft hovedrollen som Dracula (1945), og Billy The Kid, og Dracula (1966). Kevin O`Neal, som spillede drengen med Yale sweateren, er bror til den kendte skuespiller Ryan O`Neal.

På trods af at filmen foregik i tyverne, havde Elvis store bakkenbarter i bedste 60èr stil, og reklameoverskrifterne til filmen lød. "This Is Elvis 69- His New Look".

Elvis indspillede følgende fem numre til filmen: The Whiffenpoof Song / Violet / Clean Up Your Own BackYard / Sign Of The Zodiac / Almost.

  Change of Habit

 

Dansk titel: Change Of Habit
Premiere USA: 10. november 1969
Premiere Danmark: Ingen
Filmselskab: Universal Pictures og NBC Production
Producer: Joe Connelly

Handlingen: Ironisk nok slutter Elvis sin filmkarriere i Hollywood med en dramatisk rolle, en rolle han længe havde efterstræbt, og filmen indeholder kun få sange. Som lægen Dr. John Carpenter leder han en klinik i et belastet Ghetto kvarter i New York. Tre kvinder tilbyder overraskende deres hjælp, hvad dr. Carpenter ikke ved er, at de også er nonner, som har valgt at udføre deres mission i civilt tøj for ikke at skræmme patienterne væk. Dr. Carpenter forelsker sig i søster Michelle Gallagher, spillet af Mary Tylor Moore, men hendes identitet forbliver ukendt for ham. Søster Michelle har imidlertid også forelsket sig i Dr. Carpenter, men hun er opsat på at følge sit kald. Filmen slutter med, at hun opsøger kirken for at bede om vejledning til at tage en beslutning, kirken eller Dr. Carpenter.

Change Of Habit er delvis baseret på en fortælling om søster Mary Olivia Gibson. Søster Gibson arbejdede med børn, som havde et talehandicap, og hun var leder af taleklinikken Maria Regina College i Syracuse, New York. To uger før filmen havde premiere, blev Change Of Habit vist for en gruppe læger og psykologer i Los Angeles og San Jose`, som arbejdede med autistiske børn.

Optagelserne startede i begyndelsen af marts 1969, og filmen var færdig indspillet den 2. maj. Udendørsscenerne blev filmet i Los Angeles midtby, mens indendørsscenerne blev filmet på scene D i studierne på Universal. Under optagelserne slap et dusin store rotter løs på scene D, og filmholdet måtte evakueres, til dyrene var blevet indfanget. Rotterne blev brugt i en ghetto scene. Gospel sangerinden Mahalia Jackson dukkede en dag op mellem optagelserne for at besøge Elvis. Den 20. oktober 1972 havde NBC Tv debut på Change Of Habit, filmen blev vist i udsendelsen 
"Friday Night At The Movies" og blev en stor succes. Alle kritikerne var enige om, at dette var et godt skifte for Elvis, men nok desværre for sent. Elvis havde ladet alle filmkontrakter udløbe og glædede sig nu til sin frihed, så han atter kunne komme til at optræde live for et publikum. 

Følgende fire sange blev sunget i filmen: Change Of Habit / Rubberneckin / Have A Happy / Let Us Pray.

  Elvis - That`s The Way It Is


Dansk Titel: Elvis - That`s The Way It Is
Premiere USA: 11. november 1970
Premiere Danmark: 14. maj 1971
Filmselskab: Metro-Goldwyn-Mayer
Producer: Herbert F. Soklov

Handlingen: Elvis - That's The Way It Is er en dokumentarfilm. Et filmhold følger Elvis i sommeren 1970, bl.a. under prøverne forud for hans engagement på International Hotel i Las Vegas. Prøverne foregik i MGM`s studier i Hollywood. Selve premieren, som fandt sted den 10. august, blev filmet, samt adskillige shows under hele engagementet i Las Vegas. MGM sluttede med at filme et show på Veterans Memorial Coliseum i Phoenix, Arizona den 9. september.

Instruktør på filmen var Dennis Sanders som også har skrevet TV dokumentaren "The Day Lincoln Was Shot", samt instrueret adskillige dramaserier som "The Defenders", "Route 66" og "Naked City". Sanders havde desuden vundet to Oscars for bedste dokumentarfilm "A Time Out Of War" og "Czechoslovakia". I filmen ser man følgende berømtheder ankomme til International Hotel, Juliet Prowse (G.I.Blues), Xavier Cugat, (Charro), Rona Barrett, Norm Crosby, og Dale Robertson. Ved et af bordene ses Cary Grant og Sammy Davis Jr. Et filmhold blev sendt til Luxemburg for at filme den 5. Elvis Presley Convention, hvor 4000 Elvis fans deltog. 

Elvis` road manager Joe Esposito fortæller. Elvis var ikke vildt begejstret for at have et filmhold i hælene, og passede naturligvis på med hvad han sagde. Sanders var imidlertid god til at fange Elvis og The Memphis Mafia i deres rette element. Men Elvis slappede aldrig helt af. Filmholdet løb ind i mange problemer, bl.a. når de skulle fange publikums reaktion under showet, alt lys blev tændt, for at man kunne filme med datidens udstyr, resultatet blev, at publikum frøs til is, og det irriterede Elvis. Under et show hører man Elvis sige, "Vi prøver at lave en film for MGM så lad ikke kameraerne genere jer, så skal jeg forsøge ikke at genere dem." I en anden scene var Elvis blevet overtalt til at bruge en trådløs mikrofon, som hele tiden svigtede, irriteret begynder Elvis at samle alle mikrofonerne sammen og tester dem. To ud af fire er ikke dårligt, joker han, og morer sig tilsyneladende. Næppe er han kommet af scenen, før han eksploderer af raseri. Nu skulle han fandeme give de forbandede filmfolk besked, men næste dag havde han glemt alt, og filmholdet hørte aldrig en lyd om episoden.

Under engagementet i 1970 modtog Elvis en dødstrussel. En sikkerhedsvagt på hotellet fik ved en opringning den 26. august, besked om, at Elvis ville blive kidnappet samme aften. Ekstra vagter blev sat på, men Elvis valgte at optræde som sædvanligt. Næste dag modtog Colonel Parker en lignende advarsel, men Elvis valgte fortsat at optræde. Den 28. august modtog Joe Esposito`s kone en trussel over telefonen i sit hjem i Los Angeles. Hun blev fortalt, at Elvis ville blive skudt midt i showet samme aften. Personen krævede $ 50.000 for at afsløre gerningsmanden. Få timer senere fandt man et menukort blandt Elvis` post på hotellet. Ansigtet var revet itu, og en pistol som pegede mod Elvis` hjerte var tegnet ind. På menukortet stod skrevet, gæt hvem og hvor? Med bevæbnede bodyguards og et par pistoler gemt i kostumet, valgte Elvis at ære det gamle ordsprog "The Show Must Go On". Der skete som bekendt intet, og personerne blev aldrig afsløret. 

Følgende sange er inkluderet i filmen: Mystery Train / Tiger Man / Words / The Next Step Is Love / Polk Salad Annie / Crying Time / That´s All Right Mama / Little Sister / What´d I Say / Stranger In The Crowd / How The Web Was Woven / I Just Can´t Help Believin` / You Don`t Have To Say You Love Me / Bridge Over Troubled Water / You`ve Lost That Lovin Feeling / Mary In The Morning / I`ve Lost You / Patch It Up / Love Me Tender / Sweet Caroline / Get back / Heartbreak hotel / One Night / Blue Suede Shoes / All Shook Up / Suspicious Minds / Can`t Help Falling In Love. 

Følgende musikere optrådte med Elvis: James Burton / Glen Hardin / Charlie Hodge / Jerry Scheff / Ronnie Tutt / John Wilkinson desuden medvirkede Millie Kirkham / The Sweet Inspirations / The Imperials og dirigent Joe Guercio med orkester.

I 2001 udkom filmen i en helt ny revideret udgave med ca. 30 min. ekstra som aldrig tidligere havde været vist, og filmen blev spillet i biografer over hele verdenen.

Følgende sange er inkluderet I denne: Mystery Train/Tiger Man / You Don't Have to Say You Love Me / That's All Right / Little Sister / Get back / My Baby Left Me / Crying Time / Love Me / Twenty Days And Twenty Nights / Bridge Over Troubled Water / Cattle Call / Elvis Yodels / Santa Claus Is Back In Town / Words / Mary In The Morning / That's All Right / I Got A Woman / Hound Dog / Heartbreak Hotel / Love Me Tender / I Can't Stop Loving You / Just Pretend / The Wonder Of You / In The Ghetto / Patch It Up / You've Lost That Loving Feeling / Polk Salad Annie / One Night / Don't Be Cruel / Blue Suede Shoes / All Shook Up / You Don't Have To Say You Love Me / Suspicious Minds / Can't Help Falling In Love

  Elvis On Tour

 

Dansk titel: Elvis på turne 
Premiere USA: 1. november 1972
Premiere Danmark: 6. april 1973
Filmselskab: Metro-Goldwyn-Mayer
Producer: Pierre Adidge og Robert Abel

I foråret 1972 fik Elvis endnu engang et filmhold fra MGM i hælene. Denne gang ville de følge ham på en koncertturné gennem 15 byer. Turneen startede i Buffalo, New York den 15. april og sluttede i Albuquerque, New Mexico den 19. april. Som et humoristisk indslag viser man en række klip fra Elvis` filmkarriere, hvor han kysser sine kvindelige medspillere.

Kort før turneens start indledte Elvis en ekstrem hård sultediæt og tabte adskillige kilo. Et mønster han havde fuldt gennem hele sin filmkarriere, men nok i endnu mere ekstrem grad gennem de sidste års koncert turneer. Pierre Abel optog video fra turneens første koncert i Buffalo for at finde de bedste kamera vinkle, og fem dage senere var filmholdet klar til optagelse. Man filmede aften koncerten i Hamptons Rods, fortsatte næste dag i Richmond, senere i Charlotte, Greensboro og San Antonio. Stederne var ikke tilfældigt valgt, få uger før havde Adidge været med Tom Parker på rundtur til koncerthallerne for at udse sig de bedst egnede steder til filmoptagelse. Ca. 50 timer blev der i alt optaget fra koncerter, studier og aktiviteter omkring koncerterne, eksempelvis fra Little Rock, Roanoke, Jacksonville og Albuquerque.

Det var bestemt ikke noget nemt job at filme et Elvis Show. Uanset hvor grundigt planlægningen havde været, var Elvis altid uforudsigelig og kunne finde på de mærkværdigste ting. I 1972 var karate endnu ikke særligt udbredt i USA, og i karate kredse var man yderst tilfreds med den reklame, som Elvis gav sporten under sine shows. 

Den oprindelige titel til Elvis On Tour var "Standing Room Only", men titlen blev ændret under optagelserne. Pierre Adidge og Robert Abel havde tidligere produceret en dokumentarfilm med Joe Cocker, "Mad Dogs And Englishmen". Den kendte filminstruktør Martin Scorsese, som har vundet stor anerkendelse for film som Taxi Driver (1976) og Raging Bull (1979), var med til at redigere Elvis On Tour. Adidge og Abel spurgte i september Elvis, om han ville medvirke i et interview som kunne indflettes i filmen. Elvis accepterede, og det blev til en to timer lang samtale med en meget åben Elvis. Senere udtalte Adidge og Abel, at Elvis var en langt mere kompleks personlighed, end de havde fået indtryk af gennem hans Hollywood film, og John Lennon havde jo ganske ret. Filmen kostede $600.000 at producere plus et honorar til Elvis på $1.000.000. På blot tre dage var disse omkostninger indspillet. Elvis On Tour vandt den eftertragtede pris "Golden Globe" som bedste dokumentarfilm i USA 1972.

Følgende sange er inkluderet i filmen: Johnny B. Goode / See See Rider / Polk Salad Annie / Separate Ways / Proud Mary / Never Been To Spain / Burning Love / Don`t Be Cruel / Ready Teddy / That`s All Right Mama / Lead Me, Guide Me / Bosom Of Abraham / Love Me Tender / Until It`s Time For You To Go / Suspicious Minds / I John / Bridge Over Troubled Water / Funny How Time Slips Away / An American Trilogy / Mystery Train / I Got A Woman / Amen / A Big Hunk O`love / You Gave Me A Mountain / Lawdy Miss Clawdy / Can`t Help Falling In Love / Memories. 
Desuden hører man J.D. Sumner And The Stamps synge Lighthouse og Sweet Sweet Spirit. 

Følgende musikere optrådte med Elvis: James Burton / Charlie Hodge / Ronnie Tutt / Glen Hardin / Jerry Sheff og John Wilkinson. Orkesteret blev dirigeret af Joe Guercio. Baggrunds vokalister Kathy Westmoreland / The Sweet Inspiration og J.D. Sumner And The Stamps Quartet. Elvis On Tour var den 33. film, og den sidste hvor han selv medvirkede ved optagelserne.

 

Alle filmene pånær Elvis On Tour er udsendt på dvd og kan bestilles i web-shoppen.

Find os på Facebook: klik her