Start player for Always Elvis Radio

Nyhed oprettet d. 16-05-2011

Sahara Hotel lukker nedBookmark and Share

The Sahara Hotel & Casino i Las Vegas lukker dørene for sidste gang i dag og sætter dermed punktum for en 59-årig æra. En gang var dette hotel udhængningsstedet for Elvis og the Beatles, men feriestedet har været plaget af den manglende turisme i byen de sidste par år.

I sin storhedstid var Sahara favoritstedet for det Frank Sinatra-ledet Rat Pack, hvor også Dean Martin og Sammy Davis Jr. indgik. Hotellet havde endda en gæsterolle i filmen "Ocean's Eleven".

I 2007 overtog Los Angeles natklub impresario, Sam Nazarian, hotellet og svor at forny bygningen. Men i marts kom det frem, at hans firma, SBE Entertainment, "ikke længere var rentabel".

Mere end tusind medarbejdere mister deres job, inklusiv Rick Fidone, parkeringsservicemedarbejder som har arbejdet for the Sahara i fem år.

Gennem fordøren er spillefuglene samlet omkring $1 blackjack borde eller hænger ved spilleautomaterne. Lysekronerne i loftet er ikke længere symbol på luksus, men udstråler stadig lidt af glansen fra bedre tider.

Nysgerrige turister knipser med kameraerne i retning mod det formørkede område med spillemaskinerne som leder vejen til NASCAR Cafeen. Til stor ægrelse for nogle af de forbipasserende, var det stadigt-annoncerede topløse show allerede lukket.

I Oasis Baren kæmper Jay Rydell med at fylde gæsternes glas. Alkoholen er næsten udtømt og der var ingen pointe i at købe mere, sagde han. Heller ikke meget vin tilbage.

Rydell har været bartender i 32 år og har været i Sahara i de otte. I hans trænede øjne var klientellet her anderledes end på de andre hoteller på the strip. "Ingen glitter og glamour - rigtige mennesker som jeg ser det," siger han med antydningen af stolthed i stemmen.

I nærheden stirrer en flok midaldrende men i badebukser med længsel gennem de aflåste glasdøre til poolen. Et sort-hvid billede af en ung Elizabeth Taylor ved poolen hænger ved siden af.

I souvenirshoppen er det eneste Sahara-merchandise tilbage et kortspil, $1.75 for sættet. Johnny Santia, 38, fra San Pedro, købte 12 sæt. Han var kommet for at sige farvel til en legende.

"Sahara var mystikken af det gamle Vegas," siger Santia. "Og man skal respektere de ældre."

En coctail-servitrice krammede et par kolleger, sagde farvel og gik sin vej. En døende spiral af røg viftede fra hendes nyslukkede cigaret og spillemaskinerne blinkede kontinuerligt ordene "Ude af drift. Ude af drift"

Kilde: The L.A. Times