Start player for Always Elvis Radio

Nyhed oprettet d. 11-11-2011 01:00:00

Ny Elvis indspilning fundet siger eksperterBookmark and Share

En ikke-tidligere udgivet sang, tilsyneladende indspillet af Elvis, er fundet. Eksperter er enige i, at det er ægte

Newschannel 3 har fundet en indspilning, som vil ændre musikhistorien.

En ny, ikke-tidligere kendt indspilning, er dukket op, som meget vel kan være indspillet af Elvis Presley. En sang kaldet 'Living to Love You'

Ifølge advokat Violet Hinton fra Battle Creek, er det Elvis, der synger på indspilningen. Hun siger, at sangen stammer fra sangskriver Jimmie Crane og producer Albert Leigh, er indspillet i 1976, året før Elvis' død.

Da Jimmie Crane og Albert Leigh døde med kort interval forsvandt indspilningen og dukkede altså op flere år senere, efter at have samlet støv på loftet i Albert Leighs enkes hus. Indspilningen blev fundet, da hun for nylig overgav alle Albert Leighs ejendomme til sine sønner.

Hinton, der selv er stor Elvis fan, er begejstret for fundet. "Han var den største. Der er ingen anden som Elvis Presley og der kommer det aldrig" siger Hinton. "Da jeg hørte indspilningen var jeg ikke i tvivl om, at det var Elvis Presley. Jeg vidste bare, at det var ham"

De dokumenter, som også blev fundet sammen med båndet, er gennemgået af Hinton og hun verificerer ægtheden af dem og siger, at de forbinder Elvis, Jimmie Crane og Albert Leigh til sangen. Den vigtigste dokumentation er forsendelsesdokumenter til pladeselskaber som Atlantic og MCA Records af sangen "Living to Love You" med "Elvis" påtrykt som artisten.

Samtidig indrømmer Hinton, at der ikke findes direkte bevis for, at det er Elvis på indspilningen.

Hinton bragte sagen til Newschannel 3, som indhentede retsmedicinsk lydekspert, Ed Primeau, og musikjournalist, Gary Graff, for at hjælpe med at løse mysteriet.

"En komplet, ikke-tidligere udgivet sang af Elvis er en gral, måske ikke ligefrem en hellig gral, men stadig et væsentligt fund" siger Graff.

Primeau har udført retsmedicinsk audiovisuelt analysearbejde på dusinvis af retsager. "Når vi nu ikke kan benytte os af ønskescenariet at få Elvis til at synge sangen i dag, så må tage løsning nr. 2, som er at finde et stykke musik af Elvis fra samme tidsperiode, med nogenlunde samme fraseringer. Den sammenlignes så med vores fund for i søgen efter svaret på, om det er en Elvis-indspilning eller ej.

Sangene, som Primau lytter til igen og igen og igen rangerer fra 'Living to Love You' til 'What Now My Love' og 'I'll Remember You' off 'Aloha From Hawaii'

Han analyserer også audiospektret, kigger på bølgerne på skærmen og fremfører tilsidst sin dom. "Det er Elvis Presley, der er ingen tvivl for mig". Tonaliteten, vibratoen, fraseringen og spektret matcher alt sammen.

"Ed Primeau er en af de bedste inden for hans felt" siger Graff. "Hans ord har betydelig stor vægt"

Source: Newschannel 3