Start player for Always Elvis Radio

Nyhed oprettet d. 11-11-2011

Elvis' Graceland i ny Annie Leibovitz bogBookmark and Share

Den hyldede portræt fotograf Annie Leibovitz, vil inkludere billeder af Graceland (Memphis), i sin nye bog "Pilgrimage". Hun har fornyeligt tilbragt nogle dage i Memphis hvor hun lavede billeder til sit nye personlige projekt. Hun var ikke på opgave, ikke nogen bestemt dagsorden. Blandt billederne er et billede af Graceland set ved daggry, hvor alle lys i huset er slukkede, på nær lyset i Elvis' soveværelse, på første sal. "At stå der og kigge på huset, var det ligesom om Elvis stadig var hjemme" siger Leibovitz. "Jeg ved hvor meget stedet betød for Elvis, så at se det på den måde betød meget for mig".

Billederne i bogen har ingen personer i dem. Det er portrætter i den forstand, at de indfanger essensen af de mennesker der skabte og formede stederne. Projektet opstod nærmest ved en tilfældighed. Leibovitz besøgte Emily Dickinson's hjem i Amherts, Massachusetts, og da hun nogle måneder senere tog til Niagara Falls med sine børn. Pilgrimage er Leibovitz' første rent digitale projekt.

Leibovitz blev draget til stederne igennem minder, delt igennem samtaler med Susan Sontag, om steder de ville se pga. folk de beundre. De tidlige emner var britiske, men de fleste amerikanske, deriblandt Graceland og Elvis fødehjem i Tupelo, Miss..

Billederne til bog blev til over flere omgange til Graceland, hvor hun fik bevilliget sjældent adgang til arkiverne, hvor hun bl.a. fotograferede et Tv fra Elvis hjem i Palm Springs.

Et bestemt billede gav Leibovitz, en lidt svær opgave at løse. Elvis' Harley Davidson, som står i “Sincerely Elvis” udstillingen, kunne ikke flyttes så let, så hun måtte tage billedet igennem glasset, efter at have sat udstyret op inde i selve udstillingen. På trods af det svære plads, gav det en "once-in-a-lifetime" chance til en del skolebørn, om at få et indblik i den berømte portræt fotografs arbejdsprocesser, imens hun besøgte et andet ikons hjem.

Andre Elvis relaterede billeder i bogen er:
En grammofon, der blev brugt i Elvis soveværelse.
Billeder fra Elvis fødehjem i Tupelo, MS.
Gladys' kjoler i skabet.
Minnie May's solbriller på en bakke.
Trapperne op til den private del af Graceland Meditation Garden.

Kilde: elvis.com