Start player for Always Elvis Radio

Nyhed oprettet d. 06-12-2011 18:00:00

Uganda Night - Rap, dans & et godt formålBookmark and Share

Graceland bliver afrikansk

Det amerikanske køkken bliver skiftet ud med et afrikansk, når der er Uganda Night den 15. december. Aftenen bliver desuden tilsat musikalsk underholdning og lotteri. Overskuddet fra arrangementet går til indsamlingen UNICEF By Randers.

Kokken på den amerikanske diner "Highway 51" bliver til "Uganda Night" flankeret af afrikanske kvinder. Sammen vil de lave afrikansk inspireret mad til omkring 130 gæster, der for eksempel vil kunne nyde en dessert med banan-pandekager, is og blandede frugter. Det vil naturligvis blive serveret sammen med ægte ugandisk kaffe. Udover maden bliver underholdningen også præget af afrikansk stemning. Unge fra dansestudiet Dance Action vil optræde til lyden af Uganda. Og den randrusianske rapper Ado, der har ugandiske rødder vil præsentere sin musik.

Ugandisk rapper vil hjælpe sine rødder

Ado er en 21-årige elektrikerlæring med det civile navn Adam Batte. Sammen med sine musikalske legekammerater fra Team King Kong er han begyndt at optræde flere steder i lokalområdet. Ados tekster handler om alt og alting, men handler mest af alt om følelser. Det kan være andres eller hans egne følelser, som bliver blandet med moderne popmusik.

Med sin optræden til Uganda Night får Ado muligheden for at hjælpe børn og unge i sit hjemland. Selv er han kommet til Danmark sammen med familien som 4-årig, og er dermed vokset op langt fra den fattigdom, der ellers berører mange ugandiske børn.

”Da jeg blev spurgt, om jeg ville stille gratis op til arrangementet, var jeg derfor ikke i tvivl. Det her er muligheden for at hjælpe mine ugandiske rødder. De har ikke samme muligheder som mig her i Danmark. Det betyder meget for mig, at jeg kan give noget tilbage til dem”, forklarer Ado.

Lotteri og tilmelding

En række sponsorer har sørget for at gæsterne til dette arrangement også har mulighed for at gå hjem med en lille gave. I løbet af aftenen vil der være lotteri, hvor man blandt andet kan vinde julepynt af mærket Georg Jensen, årskort til Randers Regnskov, herretøj fra EHM og meget mere.

Bag arrangementet står to unge kvinder fra Randers. De har begge tidligere ydet frivilligt arbejde for både UNICEF og andre organisationer. Grunden til at de laver dette arrangement er at de begge to tror på, at de kan gøre en forskel og at der er brug for alles hjælp.

"Vi kan ikke redde hele verden, men alle kan redde nogen", siger de samstemmig.

Det koster 125 kroner at deltage i arrangementet. Interesserede kan tilmelde sig hos de to arrangører Jasmin Sahin, tlf.: 2677 9685, e-mail: jasmin-sahin91@hotmail - Rikke Blindkilde Kjeldsen, tlf.: 3030 2443 e-mail: rikkekjeldsen91@hotmail.com

Overskuddet går til UNICEF

Randers er UNICEF By 2011 og har siden januar samlet ind til børn i provinsen Karamoja i det nordlige Uganda. Det er en provins, hvor kun hvert femte barn går i skole. Flere børn er underernærede og lider af faretruende sygdomme. Overskuddet fra Uganda Night på Graceland Randers går ubeskåret til børene i Karamoja.