Start player for Always Elvis Radio

Nyhed oprettet d. 08-03-2012 15:00:00

Dødgode Elvis genopstod i HollandBookmark and Share

Ekstra-Bladet anmelder Elvis Presley In Concert, Ahoy, Rotterdam, onsdag 7. marts 2012

 

Dødgode Elvis genopstod i Holland

Kongen af det hele strålede på sin trone under supershow, der snart kommer til Danmark

Elvis Presley på storskærm i Rotterdam - det bliver bare ikke større.

ROTTERDAM: 35 år efter sin død er Elvis Presley stadig den største entertainer, verden har set. Det siger lidt om showbusiness de seneste årtier, men det siger unægtelig endnu mere om manden, myten og hans fænomenale musik.

Enerens overmenneskelige format blev der mindet om her til aften i Rotterdam, hvor ikonet såmænd genopstod. I hvert fald på storskærm.

Showet ’Elvis Presley In Concert’ præsenterer nemlig legenden i form af klassiske koncertklip, mens et liveband på hele 28 medlemmer akkompagnerer sangeren, og blandt musikerne er originale håndlangere som trommeslageren Ronnie Tutt, pianisten Glen Hardin samt ikke mindst guitarguden James Burton.

Stormede scenen
Der var 8000 publikummer i alle aldre på plads i næsten udsolgte Ahoy, og under en ekstatisk ’Suspicious Minds’ forlod flere hundrede deres sæder og stormede mod scenen med blikke, der signalerede, at nu skulle de altså op og have et vådt kys eller et gennemsvedt tørklæde af superstjernen.

Man forstod godt fanatismen, for Elvis’ tiltrækningskraft er magisk. Han synger guddommeligt, har udstråling som Las Vegas og funkler simpelthen i et formidabelt repertoire.

Mr. Presley går igen med spillevende billeder fra især de uimodståelige film ’That’s the Way It Is’ og ’Aloha From Hawaii Via Satellite’ fra starten af 1970’erne, hvor fænomenet fra Tupelo, Mississippi toppede i Burger King-æraen.

Det vil sige flipper på størrelse med flyvinger og svulstige schlagere i patos-fyldte udgaver med Elvis så heftigt storsvedende og sitrende intens, at man mod slut sidder og frygter, jumpsuiten flækker, selv om man har set ham give alt i gribende ’An American Trilogi’ flere tusinde gange før på et nedslidt VHS-bånd.

Med udsøgt timing
’In the Ghetto’, ’If I Can Dream’ og ’You Gave Me a Mountain’ er blandt talrige bjergtagende tinder, men de mange rock’n’roll-skæringer fra 1950’erne ydede Elvis aldrig retfærdighed sent i karrieren, og der er lidt for mange af dem i ’Elvis Presley In Concert’, som ellers er indbegrebet af overskudsagtig amerikansk topunderholdning med udsøgt timing gennem to sæt på knap en time hver.

Navnlig Burton og Tutt spiller stadig fremragende, og selv om korsangerne ikke længere helt når himmelske højder, så skal man meget langt ned i nuancerne for at opdage, at der er gået tretten år siden et stort set identisk show triumferede i København.

Senere på måneden, lørdag den 24. marts, er Elvis tilbage i Forum, og til trods for, at han ville være 77 i dag, så er han ikke blevet en dag ældre.

Manden er udødelig. Og dødgod.

 

Kilde: Ekstra Bladet