Start player for Always Elvis Radio

Nyhed oprettet d. 28-04-2012 16:00:00

Priscilla døber hjuldamperBookmark and Share

Priscilla Presley smadrede en champagne flaske mod en hjuldamper fredag og døbte dermed the American Queen, som genoptager sejladsen langs Mississippi-floden.

(AP Photo / Adrian Sainz)

 

Hjuldamperen the American Queen er docket i Memphis, mens forberedelserne er i gang til en rejse til Cincinnati fredag den ​​27 april, 2012 i Memphis, Tennessee (AP Photo / Adrian Sainz)

 

I dette billede taget torsdag den 26 april 2012, hviler the American Queen på bådrampen på den nordlige spids af Mud Island, mens daggryet bryder over Memphis, Tennessee. Den renoverede hjuldamper vil tilbyde flodkrydstogter op og ned ad Mississippi og dens bifloder. (AP Photo / The Commercial Appeal, Mike Brown)

The American Queen er det største dampskib i verden med plads til 436 passagerer. Det 418-fod lange fartøj vil tage turister på lange ture på Mississippi-floden for første gang siden 2008, da den tidligere ejer indstillet driften.

Dåben fandt sted lige før båden forlod sin hjemhavn i Memphis på en syv-dages flodkrydstogt i Cincinnati.

Båden blev købt i august og er blevet renoveret og genoptaget ved Great American Steamboat Company.

Presley takkede bådens ejere for at vælge hende som gudmor af båden. "Hun vil give sjove oplevelser til familier og venner fra hele verden," sagde hun og tilføjede, at the American Queen repræsenterer en by, hendes eksmand elskede.

Hun roste også virksomheden for at skabe mere end 170 job med relanceringen af ​​krydstogter. Krydstogterne forventes at have en 89 millioner dollars-indvirkning på områdets økonomi i form a turisme.

Båden vil sejle langs Mississippi og dens bifloder til byer som Vicksburg, Mississippi, Louisville, Kentucky, St. Louis, New Orleans og Pittsburgh.

Hjuldampere på Mississippi repræsenterer et stort kapitel i amerikansk historie og folklore, helt tilbage til det 19. århundrede og Mark Twains tekster.

Kilde: Email