Start player for Always Elvis Radio

Nyhed oprettet d. 23-05-2012 13:35:00

Interview med Lisa MarieBookmark and Share

Lisa Marie og albummet "Storm & Grace"


Lisa Marie udgav to pop albums i 2003 og 2005, men albummet "Storm & Grace" der netop er udkommet, markerer sangeindens første og ægte musikalske statement.

"Før i tiden var jeg rædselsslagen. Jeg var nevøs og bekymret over at blive sammenlignet" siger Presley 44 år, en lille kvinde siddende i en grå lædersofa.

"På denne plade startede jeg fra nul" siger hun. "Men hurtigt indså jeg, at det nok skulle blive OK. Jeg fandt den rette seng, hvor min stemme og sangskrivning skulle ligge i."

Manden der hjalp hende var producer T Bone Burnett, som blandt andet har arbejdet sammen med Robert Plant og Gregg Allman. Burnett fortæller, at demoerne han modtog fra Presleys nye manager, American Idols Simon Fuller, havde det der skulle til.

"Jeg hørte hende fortælle en sandhed" siger Burnett. "Uanset hvilke andre veje hun har valgt i livet, kan man udfra disse sange se hvem hun er."

Vejene Lisa Marie har valgt, er i særdeleshed blevet ujævne i de sidste fire år.

Lisa Marie vil ikke rigtigt kommenterer på sin ex-mand Michael Jacksons chokerende død. Hun siger, at hun blev følelsesmæssigt berøvet af sine nærmeste fortrolige, og siger: "Jeg talte med Oprah om det hele".

"Lige så stille var jeg begyndt at ødelægge mig selv, og jeg ved ikke hvor det kom fra" siger Presley uden spor af selvmelidenhed. "Jeg begyndte at afdække den væsentligste person som virkelig var tæt på mig gennem flere år, og så blev der tale om en dominoeffekt. Jeg var knust."

Hun vil ikke nævne nogle navne men mener, at skaden både var personlig og professionel. "Jeg fik nogle dårlige råd. Jeg var isoleret med ingen forbindelse til virkeligheden" siger hun. "De tog min sjæl, mine penge penge, mit alt."

Sangeren krediterer sin mand (og musikalske instruktør) Michael Lockwood, samt sine tvillingepiger, Harper og Finley på 3½ år, for at fastholde hende i at være fornuftig. "De hjalp mig igennem det" siger hun. "Jeg fortæller ikke dette for at klynke, men for at forklare hvor min musik er kommet fra."

T Bone hjælper folk med at undslippe deres arv, og i dette tilfælde, ser det ud til at han har hjulpet Lisa Marie med at udforske en musikstil som er tættere på sin fars . Det må være ufatteligt hårdt, når man arbejder i skyggen af Elvis. Med dette album står det klart, at hun ser tilbage på sin fortid, Elvis popularitet og på hendes rødder.

"Man ser naturligvis familieligheden, men hun har Elvis' groove, det kan jeg godt fortælle dig" siger Bennett og griner.

Producerens favoritsang er Un-break på grund af sangens musik og budskab. "Det er så sejt" siger han. "Hun siger, at man ikke skal jagte hende rundt i manegen eller træde på hende."

Hvis Storm & Grace er en stor rensende udgivelse, så er det en vigtig katalysator for at Presley flyttede til England kort tid efter at sine tvillingers fødsel i 2008.

Presley, der nød godt af hendes jævnlige besøg fra hendes voksne børn (Riley 22 år og Benjamin 19 år) som hun har sammen med sin første mand Danny Keough, startede ud i et hjem vest for London før hun flyttede til et hus i Kent. Hun finder det ironisk, at hun skulle flytte oversøisk før det resulterede i et album med tydelige sydamerikanske rødder.

"Det er sjovt, ja, men én ting som britterne virkelig værdsætter, er rødderne i musikken" siger hun. "Mennesker som Amy Winehouse og Adele, de ved hvor vores musik kommer fra. Så på en måde giver det mening, at jeg har fundet vejen tilbage derfra."

Presley siger, at hun har afvist foreslag om at indspille albummet i Nashville ("Jeg er fra Memphis, jeg behøver ikke bevise, at jeg er Southern" siger hun med hævet øjenbryn) og er overbevist om, at hendes far ville have godkendt hendes seneste indsats.

"Jeg tror han ville være stolt" siger hun forsigtigt. "Jeg ved ikke hvad han ville have ment om mine tidligere albums, men måske ville han have forstået, at jeg havde brug for at gennemgå det, før jeg kom til dette. Men dette album er mere mig."

 

Tilbage til Graceland

Manager Fuller kommenterer i en email: "Det er vigtigt for en artist med Lisa Maries historie og format, at tro på det hun laver og at følge hendes hjerte og intuition". "Nogle gange er det vigtigt at ignorerer den store stræben efter kommerciel succes, og lave et album som du ganske enkelt bare er stolt over."

Selv albumcoveret signalerer en ny retning for Presley. Sammenholder man billedet fra 2003s "To Whom It May Concern" og 2005s "Now What" understreger det sangerindens sensuelle udseende. Som kontrast viser "Storm & Grace" Presley i lange støvler og løst tøj, slentrende gennem nogle af Gracelands ikke så kendte områder.

Hun smiler da hun mindes fotooptagelserne.

"Jeg elsker Graceland. Mit hjerte vil altid være der" siger hun om sit barndomshjem der var hendes hjem indtil hendes mor, Priscilla, blev skilt fra Elvis i 1973, da Lisa Marie var 5 år. Hende og hendes mor arbejder tæt sammen for at sikre, at ejendommen forbliver levende, og i februar hjalp de hinanden med at organisere en ny udstilling "Elvis … Through His Daughter's Eyes".

"Jeg ville gerne bo der, men det er ikke muligt for øjeblikket" siger hun. "Jeg elsker alt ved det."

 

Kilde: metromix.com