Start player for Always Elvis Radio

Nyhed oprettet d. 16-06-2012 11:00:00

Love Me Tender hjælper sygdomsforskningBookmark and Share

Følelsesmæssige hormoner reguleres dårligt hos personer med Williams syndrom

Washington: Forskere anvender en af ​​Elvis Presleys klassikere til at kaste lys over Williams syndrom, en sjælden genetisk sygdom.

I en undersøgelse ledet af Julie R. Korenberg, Ph.D., MD, University of Utah / USTAR professor (hjernens kredsløb og pædiatri) lyttede folk med og uden Williams syndrom (WS) til musik i et forsøg på at måle følelsesmæssig reaktion gennem frigivelse af oxytocin og arginin vasopressin (AVP), to hormoner, der er forbundet med følelser.

Undersøgelsen signalerer et paradigmeskift både i forhold til at forstå menneskelige følelses- og adfærdsmæssige systemer og til at fremskynde behandlingen af katastrofale sygdomme som WS, post-traumatisk stress syndrom, angst, og måske endda autisme, ifølge Korenberg, ledende forfatter på undersøgelsen og en af verdens førende eksperter inden for genetik, hjerne og adfærd i forbindelse med WS.

"Vores resultater kan være meget vigtig for at styre behandlingen af ​​disse lidelser. Det kan få enorme personlige konsekvenser for de lægemidler, der bruges til at hjælpe folk" siger Korenberg.

Undersøgelsen er også den første til at afsløre nye gener, der styrer følelsesmæssige reaktioner og til at vise, at AVP er involveret i reaktioner på musik.

Williams syndrom er en neurologisk lidelse forårsaget af sletning af 25 til 28 gener på en kopi af kromosom 7. Folk med den lidelse ser verden gennem en unik linse.

De kan se alle som deres ven, i en sådan grad, at de vil løbe op til totalt fremmede og starte samtaler, som om de er gamle bekendte. De har et udtalt tilhørsforhold til musik.

Men de oplever også øget angst, har en gennemsnitlig IQ på 60, ​​oplever alvorlige rum- og visuelle problemer, og lider af hjerte-kar- og andre sundhedsmæssige problemer. På trods af deres ønske om at være venner med folk, har de svært ved at skabe og vedligeholde sociale relationer, noget der er slet ikke forståes, men som kan plage mange mennesker uden WS.

Korenberg og kolleger fra University of Illinois, Chicago og Salk Institute, La Jolla, Californien, gennemførte et forsøg med 21 deltagere, 13 med WS og en kontrolgruppe på otte personer uden lidelsen. Deltagerne blev evalueret på Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles. Fordi musik er en kendt stærk følelsesmæssig stimulus, opfordrede forskerne deltagerne til at lytte til musik.

Før musikken blev spillet, blev deltagernes blod tappet for at fastlægge den enkeltes normalniveau for oxytocin og dem med WS havde tre gange så meget af hormonet, som dem uden syndromet. Blod blev også tappet med jævne mellemrum mens musikken spillede og blev senere analyseret for at kontrollere for real-time, hurtige ændringer i niveauerne af oxytocin og AVP.

Forskere bad den første deltager lytte til 1950'ernes Elvis-klassiker, "Love Me Tender." Kvinden viste ingen reaktion på sangen udadtil, hvilket kan være typisk ikke kun for folk med WS, men især for mennesker uden sygdommen, hvis ansigter kan være uanfægtede men hoppe op i slutningen af ​​et spændende stykke, påpegede Korenberg.

For at fremkalde en større respons fra de øvrige testdeltagere, bad forskerne dem medbringe deres yndlingsmusik til at lytte til og mange af dem valgte heavy metal. Igen var der kun lidt reaktion udadtil på musikken.

Men da blodprøverne blev analyseret, blev forskerne gladeligt overraskede. Analyserne viste, at oxytocin niveauet, og i mindre grad AVP-niveauet, ikke kun var øget, men begyndte at hoppe blandt WS deltagere, mens niveauerne blandt dem uden WS, forblev stort set uændrede for både oxytocin- og AVP-niveauet, mens de lyttede til musik.

Det var interessant, at oxytocin-niveauet hos den kvinde, der havde lyttet til "Love Me Tender" eksploderede i forhold til niveauet af deltagere, som lyttede til forskellig musik.

Korenberg mener, at blodanalyserne er en stærk indikikation af, at oxytocin og AVP ikke reguleres korrekt i mennesker med WS og at de adfærdsmæssige karakteristika, som er så unikke for personer med WS, er ​​relateret til dette problem.

For at sikre nøjagtigheden af ​​resultaterne, blev forsøgsdeltagerne også bedt om at placere deres hænder i 15,5-grader varmt vand for at teste for negativ stress og man kom frem til de samme resultater som da de lyttede til musik. Dem med WS oplevede en stigning i oxytocin og AVP, mens dem uden syndromet ikke gjorde.

Kilde: Zee News