Start player for Always Elvis Radio

Nyhed oprettet d. 21-06-2012 17:00:00

Lisa Marie stadig i sin fars skyggeBookmark and Share

Interview med Lisa Marie om altid at være i sin fars skygge:

Med tre soloalbums bag sig, herunder dette års kritikerroste Americana musikperle "Storm & Grace", skulle man måske tro, ​​at Lisa Marie Presley endelig har fundet en vej ud af i skyggen af ​​sin legendariske far. Gæt igen.

"Den anden dag var der en anmeldelse af en af ​​mine koncerter og overskriften sagde: "Ikke dårligt, ikke hendes far (not bad, not her dad)", sagde Presley, der var kun 9 da hendes far - manden kendt verden over som Elvis - døde i 1977.

"Jeg fik en god anmeldelse, men så de ønsker at rippe til mig, fordi jeg ikke er min far," fortsatte hun. "Det er en virkelig svær ting at overvinde."

Pyt med, at hendes undervurderede nye album er produceret af T Bone Burnett, der også var ansvarlig for soundtracket til filmen "O Brother, Where Art Thou?" og det flere gange Grammy-vindende album, "Raising Sand", af Robert Plant og Alison Krauss. Pyt med, at bortset fra en fælles hæs kvalitet, lyder Presleys minimalistiske vokal slet ikke som hendes afdøde fars, hvis kraftfulde sang altid har haft en visceral, større-end-livet-kvalitet. Ikke så "Storm & Grace", der er gennemsyret af en håndgribelig ​​melankoli, mens hun performer sange, hvis rå følelser ofte leveres i en nær-hvisken.

Det er et dilemma for Lisa Marie Presley, der spiller her onsdag på Belly Up og sidder i bestyrelsen for Elvis Presley Enterprises, der fører tilsyn med hendes fars kunstneriske arv og indbringende forretningsinteresser.

"Jeg er ikke en opera-agtig sanger som han og jeg har ikke set nogen, der er," sagde hun under et Iowa tur-stop.

"Det er kompliceret. Det er ikke noget jeg vil bekæmpe, fordi jeg ikke er stolt af det. Jeg vil bekæmpe det for at bevise, at jeg er helt anderledes end han.

Faktisk var der pres for at spille på faderen så meget som muligt - med henblik på markedsføring - ". endnu før hun debuterede med albummet "To Whom It May Concern" i 2003.

"Konstant, fra starten," sagde hun. "Pladselskabernes topchefer ville sige til mig: 'Jaja, vi forstår dig, du er en kunstner. Men de første sange, du indspillet skal være fra (hendes fars 1969-album) "From Elvis i Memphis." "Det (press) er aldrig fraværende. Det er ikke en dårlig ting, for jeg er meget stolt af min far, min arv, og hvor jeg er fra, uden tvivl.

"Og jeg har ikke noget problem, selv om jeg lyder lidt som ham til tider. Men at gøre det til et kunstigt forsøg på at sælge mig selv, det vil jeg ikke. ... Jeg er ikke ham, jeg kunne aldrig blive som ham, nogensinde, og jeg ønsker heller ikke at prøve. Jeg vil bare være en singer-songwriter. Ikke for at være respektløs, men det er en kamp ​​og den foregår konstant."

(Photo by Kevin Hees)

Source: UT San Diego