Start player for Always Elvis Radio

Nyhed oprettet d. 21-07-2012 11:00:00

James Burton om ElvisBookmark and Share

James Burton har spillet på flere nr. 1 hits, end han kan huske. Som Elvis Presleys guitarist skabte han nogle af de mest indflydelsesrige guitarriffs i populærmusik.

Elvis Costello siger, at han er en af ​​de få guitarister, som musikere næsten altid kalder 'legendariske' - Pete Townsend siger, at James sandsynligvis er den vigtigste guitarist i amerikansk musik.

Men James selv er meget mere ydmyg.

"Det er en ære at være tilbage i Merseyside," smiler han. "Jeg har kommet her i årevis, ja årtier, og det har altid været vidunderligt"

"Jeg spiller altid Elvis sange - Suspicious Minds er et virkelig godt nummer og jeg elsker at spille Trilogy. Alle ønsker at høre disse. Elvis var den ultimative performer og sådan en god ven. Han vil gøre alt for alle."

På hans finger er en ring, som Elvis gav ham.

"Han var sådan en gavmild mand," siger James. "Han ville tage ringene af sine fingre og uret fra sit håndled, hvis han troede, at du gerne vil have det. Jeg siger dig, at jeg har så mange ringe, så mange ure. Han ønskede at gøre folk glade og han elskede fornøjelsen af ​​at give. "

Foruden Elvis Presley har James spillet med Keith Richards, Eric Clapton, George Harrison, Elvis Costello, Jerry Lee Lewis, Roy Orbison, John Denver, The Beach Boys, The Everly Brothers, Frank Sinatra, Dean Martin, Gram Parson, Ray Charles, Sonny og Cher, Simon og Garfunkel, The Righteous Brothers, The Mamas and the Papas, Andy Williams og The Monkees - for at nævne et par stykker.

Han er i hvert eneste Music Hall of Fame, men han siger, den virkelige belønning kommer fra publikum.

"Det handler om at gøre folk glade," forklarer han. "Det er, hvad livet handler om. Jeg vil blive ved med at spille, så længe de de bliver ved med at komme. Jeg elsker at performe.

Kilde: liverpoolecho.co.uk